Algemeen

Nieuwe Leybold scroll vacuümpomp

scroll vacuümpomp

Gebruikers in research en industrie hebben behoefte aan betrouwbare en robuuste vacuümsystemen die ook nog eens flexibel inzetbaar zijn. Met de vernieuwde luchtgekoelde Scrollvac plus biedt Leybold een nieuwe vacuümpomp die aan deze eisen voldoet.

De Scrollvac plus is een olievrije drooglopende vacuümpomp die geschikt is voor een veelheid aan toepassingen. Dat kan zijn in het laboratorium, in grote onderzoeksinstallaties, als backup pomp voor turbomoleculaire en cryopompsystemen of in vacuümovens.

De nieuwe pompen hebben een laag energieverbruik gekoppeld aan een hoge aanzuigcapaciteit, waardoor ze in elke applicatie tot hun recht komen. Bovendien zijn ze van een compact en liht ontwerp en nemen daardoor weinig plaats in in apparaten en installaties. Dit maakt integratie in nieuwe en bestaande vacuümsystemen eenvoudig.

Het lage trillings- en geluidsniveau (minder dan 55 dB(A)) maken de pompen geschikt voor nieuwe toepassingen, met name omdat deze factoren een belangrijke rol spelen in de ergonomie van werkplekken.

Bouw en onderhoud van de vacuümpomp

Hun functionele en constructieve uitvoering vergemakkelijkt het dagelijks gebruik van deze vacuümpomp. De hermetische afdichting van de roterende delen van de pompkamer verminderh het risico van verontreiniging. Door de afwezigheid van aan slijtage onderhevige asafdichtingen hebben de ontwikkelaars een hoge dichtheid tegen lekkage gerealiseerd.

Het onderhoud en het vervangen van afdichtingen kan snel en eenvoudig door de gebruiker zelf op locatie gebeuren. De Scrollvac plus heft ook langere onderhoudsintervallen dan vergelijkbare pompen. De pomp is voorzien van een ingebouwde urenteller voor standard onderhoudstaken en –procedures. Voor de verschillende onderhoudstaken levert Leybold de juiste onderhoudskits.

Verschillende versies

Leybold biedt een brede reeks van pompen voor verschillende eisen. De productfamilie is leverbaar in vier versies met opbrengsten van 7 m3/h, 10 m3/h, 15 m3/h en 18 m3/h. De éénfase variant van de pomp werkt over een breed spanningsbereik zodat deze wereldwijd dezelfde prestaties levert, de driefasen variant zonder elektronica is bedoeld voor gebieden met straling. Een geïntegreerde ballastklep maakt het mogelijk de pomp ook voor condensvormende dampen te gebruiken.

De range pompen wordt gecompleteerd door een Scrollvac C plus variant voor het verpompen van agressieve media en chemicaliën. Bij deze C-variant zijn de inwendige onderelen minder gevoelig voor corrosie door agressieve gassen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven