Algemeen
Allen Bradley Kinetix 5300
De Kinetix 5300 servodrives zijn ontworpen voor diverse toepassingen, zoals elektronica-assemblage, verpakkingmachines en de printindustrie.

Als resultaat van de voortdurende inspanningen om flexibel te kunnen produceren, heeft Rockwell Automation de lijn Kinetix-servodrives uitgebreid met intelligente en schaalbare oplossingen. De nieuwe Allen-Bradley Kinetix 5300 servodrive is een volledig geïntegreerde CIP Motion-oplossing voor machineproducenten die concurrerende machines willen ontwerpen. Motion en control kunnen allebei in de Studio 5000 ontwerpomgeving geregeld worden.

In combinatie met de nieuwe TLP-motoren krijgen klanten met de Kinetix 5300 servodrives een platform, waarmee ze de voordelen en mogelijkheden van de Connected Enterprise kunnen uitbreiden naar eenvoudige installaties en machines.

De nieuwe productlijn biedt samen met de bestaande Kinetix-familie een compleet assortiment servodrives, dat niet alleen toegepast kan worden in kleine standalone machines, maar ook in grote, complexe systemen.

Eenvoudiger machineontwerp

De Kinetix 5300 servodrives zijn ontworpen voor diverse toepassingen, zoals assemblage van elektronica, verpakkingmachines en de printindustrie. De nieuwe drives bieden de mogelijkheid om een machine-ontwerp te vereenvoudigen en de prestaties gedurende de hele levenscyclus te optimaliseren.

Codes hergebruiken

Net zoals de andere Kinetix geïntegreerde motion drives, gebruikt Kinetix 5300 Studio 5000 als enige ontwerpomgeving. Door één enkele familie van servodrives te gebruiken kunnen machinebouwers al hun drives in één enkele ontwerpomgeving programmeren en codes hergebruiken waardoor het ontwerp- en inbedrijfstellingsproces gestroomlijnd worden.

Automatische aanpassing

De native integratie van de Kinetix 5300 met Logix-besturing maakt slimme afstelling mogelijk en kan er bijvoorbeeld voor zorgen, dat het systeem zich automatisch aanpast bij veranderingen in massatraagheid en resonantie.

Daardoor blijven de machineprestaties continu op optimaal niveau en wordt de behoefte aan machine-onderhoud na verloop van tijd verminderd.

Intelligent en schaalbaar

“Ons uitgebreide portfolio voorziet machinebouwers van een complete familie schaalbare servodrives voor veel verschillende toepassingen; van standalone machines tot grotere complexe systemen met netwerkbeveiliging”, vertelde Bill Kegley, Director Product Management – Motion Control bij Rockwell Automation.

“Door het toevoegen van de Kinetix 5300 lijn aan onze bestaande familie servodrives zijn we in staat om echt schaalbare en intelligente motionoplossingen te bieden.”

 • NGC en Siemens Energy gaan strategische samenwerking aan

  NGC en Siemens Energy gaan strategische samenwerking aan

  NGC is leverancier van onder meer tandwielkasten. (Foto: Paul Quaedvlieg) Onlangs hebben Nanjing High Speed & Accurate Gear Group, een dochteronderneming van de NGC Group, en Siemens Energy Global, een strategische raamovereenkomst getekend. In de toekomst zullen beide partijen hun samenwerking in de Energiesector, Olie-… Lees verder →

 • KEB Automation

  KEB Automation frequentieregelaar met encoderless safety

  Met de Combivert F6 Drive PRO biedt KEB Automation een all-in-one oplossing voor asynchrone, synchrone, IPM, en synchrone reluctantie motoren, met of zonder encoder. De Combivert F6, voor vermogens van 2,2 kW tot 450 kW, is beschikbaar in lucht- en vloeistofkoeling en in opbouw en… Lees verder →

 • AE group URE 14 elektromotor

  De elektromotor, trends, technologie & toekomst (deel 2)

  De AE Group ondersteunt al jaren studententeams waaronder het URE team (foto: URE) De elektromotor heeft door de decennia heen veel ontwikkelingen doorgemaakt. En nog steeds is er geen sprake van ‘uitontwikkeling’. Zowel bedrijven als universiteiten voeren nog alle dagen (wetenschappelijk) onderzoek uit in het… Lees verder →

 • B&R Hypervisor bespaart ruimte in mobiele machines

  Met de Hypervisor-software kunnen meerdere besturingssystemen parallel op één apparaat worden uitgevoerd. De besturingssystemen kunnen via een virtueel netwerk met elkaar communiceren. (Foto: B&R) B&R rust zijn pc voor mobiele machines uit met B&R Hypervisor-software. Hierdoor kan het tegelijkertijd dienen als zowel een krachtige controller… Lees verder →

 • Whylot

  Renault Groep neemt minderheidsbelang in elektromotoren-fabrikant Whylot

  Renault en Whylot gaan intenser samenwerken bij de ontwikkeling van axiale flux elektromotoren (bron: Whylot) De Renault Groep neemt onlangs een minderheidsbelang van 21% genomen in Whylot. Dit technologiebedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricage van innovatieve elektromotoren. Deze investering versterkt de bestaande samenwerking… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven