Algemeen

Nieuwe joint venture HyMove in China

HyMove
HyMove en Nedstack hebben een joint venture opgericht voor de productie van 30 kW en 45 kW brandstofcelsystemen (foto: HyMove).

HyMove in Arnhem, producent van waterstof brandstofcelsystemen, heeft samen met zijn Nederlandse partner Nedstack en de Chinese partners Huaxia en Dongfeng Commercial Vehicles een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling, bouw en installatie van een eerste serie waterstof brandstofcelsystemen. Het gaat om een prototype van het 30 kW-systeem van HyMove en Nedstack, dat speciaal ontwikkeld is voor zware voertuigen op de Chinese markt.

Enkele weken geleden ondertekenden HyMove, Nedstack en Huaxia in de stad Zhangjiagang al een intentieverklaring voor het opzetten van deze joint venture. Deze onderneming zal een nieuwe generatie brandstofcelsystemen voor zware voertuigen op de Chinese markt brengen, die goede prestaties leveren en efficiënt en betrouwbaar zijn. Ze voldoen aan de kwaliteitsnormen van de Chinese automobielindustrie en aan de voorwaarden van de Chinese subsidieregelingen voor waterstofvoertuigen.

HyMove, Arnhem en Wuhan

De officiële ondertekening van de samenwerking vond plaats in Wuhan als onderdeel van het Wuhan IPCFCF International Friendship Forum. Het forum is een jaarlijks terugkerend evenement voor alle zustersteden van Wuhan, waaronder behalve Arnhem steden in Frankrijk, Marokko, Griekenland, Rusland, Finland, Oekraïne, Engeland, Japan en Brazilië.

De aankondiging is een eerste stap in nieuwe samenwerking van Wuhan en Arnhem als zustersteden. In de toekomst kan de overeenkomst bijdragen aan de massaproductie van geavanceerde elektrische voertuigen met brandstofcellen. De betrokken partijen verwachten in drie jaar tijd minimaal 3.000 systemen van 30 kW tot 45 kW te produceren en te verkopen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven