Algemeen

Nieuwe holle as actuatoren van JVL

JVL holle as actuatoren
JVL kondigt met de serie HLMT een nieuwe lijn holle as actuatoren aan. (foto: JVL)

Het Deense JVL kondigt met de serie HLMT holle as actuatoren een nieuwe lijn producten aan. Ze zijn ontwikkeld voor gebruik met de MAC borstelloze servomotoren en ServoStep geïntegreerde stappenmotoren van het merk en andere servo- en stappenmotoren op de markt.

De holle as actuatoren bieden een eenvoudige installatie voor draaitafeltoepassingen. Afhankelijk van de toepassing kan de gebruiker kiezen tussen servo- en stappenmotoren, met of zonder ingebouwde (absolute) encoders.

De overbrengingen zijn mechanisch klaar voor installatie. Tegelijkertijd profiteert de gebruiker van de gebruikelijke voordelen van de geïntegreerde motoren van JVL die ook de elektrische installatie eenvoudig maken. De overbrenging ondersteunt alle Ethernet-protocollen en vergt geen ruimte in de schakelkast aangezien aandrijf- en besturingselektronica zijn ingebouwd (met MAC motor of ServoStep).

Holle as actuatoren

De gebruiker kan er voor kiezen om de actuatoren zodanig te programmeren dat ze als zelfstandige eenheden kunnen worden uitgevoerd. Wie de actuator liever via een master-PLC of -controller wil laten werken, kan kiezen uit een reeks connectiviteitsopties, inclusief alle belangrijke industriële Ethernet-protocollen. Voor nog meer comfort is een sensorkit beschikbaar met alle onderdelen die nodig zijn Home sensor signalering, die rechtstreeks op de actuator kan worden gemonteerd.

De nieuwe roterende actuatoren zijn leverbaar in vijf maten en leveren een nominaal koppel van 5 Nm tot 142 Nm. De flensmaat is 42 mm tot 130 mm, de beschermingsklasse IP65. De positienauwkeurigheid is +/- 0,0028 ° (+/- 10 arcsec), de verloren beweging 0,033 ° (2 arcmin). Als overbrengingsverhoudingen zijn 5:1, 10:1 en 18:1 leverbaar, op aanvraag 25:1, 50:1 en 100: 1.

JVL wordt in Nederland geleverd door Rotero in Woerden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven