Algemeen
Bonfiglioli Elsto
De HDO/HDP reductoren zijn ontwikkeld voor zware industriële toepassingen (foto: Elsto)

Bonfiglioli, in Nederland vertegenwoordigd door Elsto Drives & Controls, heeft het HDO/HDP heavy duty reductor programma uitgebreid, met vier nieuwe bouwgroottes. Met de nieuwe types loopt het koppelbereik nu van 90.000 tot 210.000 Nm, waar voorheen 125.000 Nm het maximum was. De betrouwbare en trillingvrije HDO/HDP reductoren zijn ontwikkeld voor zware industriële toepassingen.

De tandflanken van de kegelwielen zijn door de nieuwste bewerkingsmethoden zeer glad afgewerkt. Zelfs onder zware operationele omstandigheden maken de tandwielen nauwelijks geluid. De geluidsreductie en de trillingvrije loop zijn te danken aan de robuuste gietijzeren behuizing en de hoge kwaliteit van tandwielen en lagers. De in-en uitgaande zijden van de nieuwe reductoren zijn net zo aanpasbaar als u gewend bent van de HDO/HDP serie. Of het nu gaat om IEC genormeerde montageflenzen, lantaarnstukken of massieve assen.

Praktisch en modulair

Het slimme ontwerp zorgt ervoor dat de meeste onderdelen uitwisselbaar zijn met andere modellen in de serie. De verticale en horizontale symmetrie draagt bij aan de flexibele inzetbaarheid. Voor de HDO/HDP serie is een brede keuze aan verwarmings- en koelsystemen beschikbaar. Zet de puntjes op de ‘i’ met het voor verticale montage bedoelde DRYWELL asafdichtsysteem. Ook is er keuze uit een stofdichte Taconiet afdichtingen. Zaken als druksmering, versterkte lagers, een terugloopsper of een tegengestelde draairichting behoren tot de mogelijkheden.

Meten is weten

Met meerdere toepassingen kan de toestand van reductor worden gecontroleerd. Zo is er een thermostaatvoeler voor olie- of koelwatertemperatuur en oliepeilsensor. De nieuwe reductoren zijn door hun grote bereik geschikt voor zware belastingen. De mechanische uitvoering en de verkrijgbare opties zijn op zware werkzaamheden afgestemd. Ook de beschikbare C3, C4 en C5 conserveringssystemen zijn volledig op hun taak berekend.

Het slimme ontwerp zorgt voor meer betrouwbaarheid, een lange levensduur en lage onderhoudskosten. Voor de HDO/HDP serie zijn verschillende vormen van certificering beschikbaar. Van een basiscertificaat tot aan een per individuele reductor uitgevoerd fabriekstest.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven