Algemeen
De X.e-serie tandwielkasten is op diverse punten vernieuwd (foto's: SEW-Eurodrive)

SEW-Eurodrive komt met een opvolger van de beproefde X-serie industriële tandwielkasten. Het bedrijf spreekt van de generatie X.e, waarbij de ‘e’ staat voor ervaren en efficiënt. De nieuwe generatie tandwielkasten bouwt voort op de ervaringen die zijn opgedaan met de X-serie.

De X.e-serie tandwielkasten is op diverse punten vernieuwd. Zo is de behuizing verbeterd van het kegelrondsel. Hierdoor wordt de oliewoeling geoptimaliseerd. De lagervoorspanning is verbeterd en nu instelbaar op basis van de toepassing. Daarnaast is het olieniveau thermisch geoptimaliseerd, waardoor de oliebadtemperatuur constanter is en de olieververs-intervallen groter kunnen worden.

Minder slijtage = minder onderhoud

De nieuwe tandwielkasten beschikken nu over contactloze afdichtingssystemen op de ingaande en uitgaande as. Hierdoor ontstaat minder slijtage en is minder onderhoud nodig. Ook is het (universeel) ventilator- en ventilatorkapconcept verbeterd. Dit houdt in dat diameter en type ventilator aangepast kunnen worden aan de wensen/eisen van de klant. Ook heeft dit invloed heeft op het geluidsniveau.

Geoptimaliseerde tandflanktopologie

Ook qua tandwieltechnologie zijn er verbeteringen doorgevoerd. Zo is de tandflanktopologie geoptimaliseerd, waardoor de aandrijving betrouwbaarder wordt en er minder geluid wordt geproduceerd. Volgens SEW-Eurodrive zijn de vermogensverliezen aanzienlijk verkleind. En wordt de aandrijving efficiënter gekoeld.

Uitbreiding range volgt

De X.e-tandwielkasten worden in de Duitse hoofdvestiging in Bruchsal geassembleerd. De ‘oude’ X-serie-tandwielkasten, inclusief alle opties, blijven vooralsnog beschikbaar. In eerste instantie is de X.e-serie alleen beschikbaar in de grootten X..180e – X..250e. Andere grootten (X100-X170 (XS-reeks) en de X260-X320 (XL-reeks) volgen in de loop van 2020 en 2021.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven