Algemeen
SEW encoder
De nieuwe encoder past op alle asynchrone draaistroom-kortsluitrotor-motoren (DKR-motoren) van SEW met framegrootte 71-132S (foto's: SEW)

SEW-Eurodrive uit Rotterdam komt met een nieuwe in de motor geïntegreerde encoder EI8. Dit als aanvulling op de reeds bestaande EI7. Het nieuwe type encoder geeft 1024 pulsen per omwenteling (10 bits) en is geschikt voor alle applicaties waarin performance class ‘MID-Class’ wordt gevraagd voor speed/torque/pos+speed control.

De in de motor geïntegreerde encoder EI8 is een uitvoering met hogere pulstallen (1024) per omwenteling en signaalvorm HTL of TTL. Ter vergelijking, de bestaande EI7 heeft 1, 2, 6 of 24 pulsen per omwenteling en alleen het HTL-signaal.

Compact ontwerp

De nieuwe encoder past op alle asynchrone draaistroom-kortsluitrotor-motoren (DKR-motoren) van SEW met framegrootte 71-132S. De encoder beschikt over diverse voordelen zoals een compact ontwerp. De motor kan aanzienlijk korter blijven, want de encoder hoeft niet uitwendig achterop (asynchrone DRN/DR2S-motoren) gemonteerd te worden, maar valt volledig binnen de standaard ventilatorkap.

Bestand tegen schokbelasting

Ook kan de nieuwe encoder gebruikt worden in combinatie met frequentieregelaars (generatie B en MOVI-C) worden gebruikt. Verder is de encoder bestand tegen het magnetische veld van een remspoel en de mechanische effecten van de rem, zoals de schokbelasting bij het remmen en rem loslaten.

Geprefabriceerde encoderkabels

Als interface beschikt de encoder over HTL- of TTL-signaalvorm met aansluittechniek via een klemmenstrook in de klemmenkast of M23-stekker. SEW levert desgewenst geprefabriceerde encoderkabels. De motor mét encoder kan naar wens worden geleverd in IP-klassen 54, 55, 65 tot zelfs  66.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven