Algemeen

Nieuwe Freudenberg cilinderafdichtingen

Freudenberg cilinderafdichtingen
Het Freudenberg Perfect Cylinder programma omvat een zuigerafdichtingssysteem (links) en een zuigerstangafdichting (rechts) (foto: Freudenberg).

Om klanten te helpen de productiekosten van hydraulische cilinders te verlagen en de levensduur van hun producten te verlengen, heeft Freudenberg-NOK Sealing Technologies het Freudenberg Perfect Cylinder programma ontwikkeld. In deze benadering werkt het bedrijf samen met klanten aan engineering en ontwerp van cilinderafdichtingen. Freudenberg-NOK neemt de activiteiten van Freudenberg Sealing Technologies in de Amerika’s voor zijn rekening.

In het Perfect Cylinder programma werken deskundigen van Freudenberg-NOK met leveranciers van cilinders om onderdelen voor hydraulische systemen opnieuw te ontwerpen en te voorzien van de juiste afdichtingsoplossing. Met programma kan het bedrijf de kosten van cilinder substantieel te verminderen door op engineering-niveau samen te werken met klanten en hen te helpen bij het creëren van een beter systeem van cilinders en afdichtingen.

Cilinderafdichtingen

Als cilinders eenmaal zijn ontworpen, wordt in de uitgebreide catalogus van Freudenberg gezocht naar de juiste industriële afdichtingen. Dit resulteert in geoptimaliseerde afdichtingsoplossingen met kwaliteitsafdichtingen met goede prestaties. Tegelijkertijd kunnen klanten hierdoor tot 40% besparen op de totale kosten voor materialen en inkoopdelen.

Een van de nieuwste afdichtingsinnovaties van het bedrijf is de Guivex-geleidering met maten in het imperiaal stelsel. Het gaat om geprofileerde zuiger- en stanggeleiderringen uit een nieuw met koolstofvezel gevuld polyamide. De Guivex ringen kunnen worden gebruikt in via Perfect Cilinder geoptimaliseerde afdichtingssystemen en in cilinders met lange slag, in korte slag en korte geleidingsafstand en in toepassingen met een hoge zijdelingse belasting.

De afmetingen van de Guivex ringen maken het mogelijk om ze te gebruiken bij radiale belastingcapaciteiten die 40% hoger zijn dan van standaard geleideringen. Ze kunnen worden gebruikt met alle vloeistoffen die in hydraulische systemen worden gebruikt, ter vervanging van de standaard 1/8″ doorsnede zuigergeleiderringen in de huidige behuizingen. Ze zijn minder abrasief voor glijdende oppervlakken, waardoor ze niet vastlopen en stiller werken.

Andere technologieën

Andere afdichtingstechnologieën die gebruikt kunnen worden in het Perfect Cylinder programma zijn onder andere de HDP 330 hoge druk zuigerafdichting en afdichtingen uit het eveneens nieuwe 94 AU 30000 polyurethaan.

De HDP 330 is een speciale polyamide afdichting die bestand is tegen extreme druk (tot 800 bar). Deze maakt het gebruik van ruwere cilindervoeringen mogelijk, waardoor ook de productiekosten van cilinders kunnen worden verlaagd.

Afdichtingen uit 94 AU 30000 gaan langer mee dan de huidige standaard afdichtingsoplossingen en hebben een hoge weerstand tegen hydrolyse, zelfs bij temperaturen van -35°C tot 120°C. Ze kunnen stabiel blijven bij werkdrukken tot 50 MPa / 7250 psi.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven