Algemeen

Nieuwe flensventielen van IMI Buschjost

IMI Buschjost flensventielen
De nieuwe ventielgeneratie van IMI Buschjost biedt een lange levensduur, goede functionele veiligheid en lage weerstand tegen beweging (foto: IMI Precision Engineering).

IMI Precision Engineering heeft het assortiment IMI Buschjost flensventielen uitgebreid. De grotere DN 65, DN 80 en DN 100 ventielen zijn opnieuw ontwikkeld conform de Richtlijn Drukapparatuur (2014/68/EU) en nu beschikbaar als nieuwe serie. De flensventielen zijn geschikt voor veel industriële toepassingen. Dit gamma biedt duurzaamheid en betrouwbaarheid in een eenvoudige en compacte constructie

Op basis van het ‘force lifting’ syteem worden de nieuwe flenskleppen uitgerust met labyrinttechnologie.  In plaats van een gegroefde ring wordt de labyrintzuiger voorzien van PTFE geleidingsringen, die slijtvast en duurzaam zijn en bestand tegen hoge temperaturen en drukstoten tegen de stromingsrichting. Hierdoor wordt een hoge bedrijfszekerheid bereikt.

Eenvoudiger service voor flensventielen

Met een vernieuwde handbediening, die rechtstreeks werkt op de spindel van het ventiel en zorgt voor een snelle reactie, kan het ventiel met een eenvoudige halve draai volledig worden geopend en gesloten. Door de mechanische verbinding tussen plunjer en anker is een handmatige slagafstelling niet meer nodig, waardoor service en onderhoud eenvoudiger en sneller worden.

De flensventielen zijn verder uit te rusten met een verbeterde ‘ready to use’ visuele positie-indicator met slechts één sensor voor beide schakelposities (´open´ en ´gesloten´). De verbeterde sensor maakt de installatie en afstelling makkelijker, waardoor bedieningsfouten worden uitgesloten. De nieuwe compacte positie-indicator is 50% kleiner, waardoor het risico op schade tijdens transport, installatie of onderhoud wordt verminderd.

De ventielen zijn eenvoudig te installeren door hun compacte constructie en aantrekkelijk design. Met een levensduur meer dan 200.000 schakelcycli, afhankelijk van de toepassing, is dit een verdubbeling ten opzichte van het vorige model. De ventielen zijn beschikbaar in roestvast staal en gietijzer, in temperatuurbereiken van -40°C tot +200°C, met SIL, ATEX-spoelen en IECEx opties.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven