Algemeen

Nieuwe Euchner veiligheidsschakelaar

Euchner veiligheidsschakelaar
Euchner heeft het programma uitgebreid met de slanke MGBS veiligheidsschakelaar (foto: Euchner)

Aan de serie MGB deursloten van Euchner is de slanke MGBS veiligheidsschakelaar toegevoegd. Deze biedt uitkomst op plaatsen waar weinig ruimte is en op hoekposities van afschermingen. De behuizing kan optioneel worden voorzien van drie bedieningselementen: een noodstopknop en twee door led;’s verlichte drukknoppen.

Nadat elektrisch is ontgrendeld, kan de MGBS met de hendel worden geopend. Zodra de hendel wordt verdraaid, verschijnt er aan de zijkant een lock-out plaat met ruimte voor drie industriële hangsloten. Hiermee kunnen personen insluiting voorkomen. Ook kan er een optionele vluchtontgrendeling aan de binnenzijde van de deur worden geplaatst.

Specificaties veiligheidsschakelaar

De MGBS werkt op basis van RFID transpondertechnologie. Samen met de verborgen bevestigingen is dit een perfecte maatregel tegen manipulatie. De nieuwe schakelaar behaalt Categorie 4/PL e volgens ISO 13849-1, heeft een hoge codering volgens ISO 14119, voldoet aan beschermingsklassen IP65, IP67, IP69 en heeft een houdkracht van 3.900 N.

Het verbinden is eenvoudig dankzij de connectoraansluiting. Aansluitkabels zijn verkrijgbaar in diverse lengtes. De bevestigingsschroeven van de slotplaat en van de greepmodule zijn niet zichtbaar en niet eenvoudig bereikbaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven