Algemeen

Nieuwe diepgroefkogellagers van NSK

NSK groefkogellagers
NSK introduceert hiertoe een nieuw gamma diepgroefkogellagers die tot 80% minder energieverlies realiseren. (foto: NSK)

Het streven naar een lager energieverbruik van elektrische aandrijvingen is een belangrijk doel in veel industriële sectoren. Rollagers kunnen een grote rol spelen bij het realiseren van deze ambitie. NSK introduceert hiertoe een nieuw gamma diepgroefkogellagers die tot 80% minder energieverlies realiseren. Zo hebben ze een substantieel positief effect op het energierendement van elektromotoren.

Voorafgaand aan deze ontwikkeling voerde NSK een intensief onderzoek uit naar de parameters die van invloed zijn op het energieverlies van lagers. Daarin kwamen een aantal interessante conclusies naar voor. Het resultaat is dat het nieuwe lagergamma gebruik maakt van nieuw vet dat speciaal ontwikkeld werd om wrijving te reduceren, terwijl ook het vulniveau voor de smering geoptimaliseerd werd.

Groefkogellagers

In vergelijking met conventionele groefkogellagers zullen de nieuwe hoogrendementslagers van NSK 60% minder wrijving ontwikkelen bij gebruik van een stalen kooi. Bij gebruik van een kunststof kooi wordt de inwendige wrijving nog verder gereduceerd, met bijna 80%. Een bijkomend voordeel is dat de levensduur dankzij de nieuwe smering vermmet een factor 2,7.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven