Bericht

Nieuwe dataset voor Eplan Fluid

De uitgebreide master dataset, ontworpen voor hydrauliekgebruikers van Eplan Fluid van , vereist de nodige aandacht in het mechanisch ontwerp. Eplan Software & Service heeft een nieuwe versie uitgebracht waarin normen zijn herzien ten behoeve van betere transparantie en documentatie, vooral tijdens interactie met de datasets.

 

De master data kan hulp bieden bij de steeds grotere ontwerpcomplexiteit. Eplan Fluid, het ontwerppakket voor hydrauliek en pneumatiek wordt vaak gebruikt in combinatie met Eplan Electric P8, wat neerkomt op geïntegreerde verwerking van pneumatische en elektrische documentatie. Extra mogelijkheden worden zichtbaar als hydraulische componenten daarin worden meegenomen, aangezien een hydraulisch ontwerp vaak onderdeel is van het mechanisch ontwerp.

In de hydrauliek wordt in klanteneisen in toenemende mate gestructureerde documentatie en nieuwe normen gespecificeerd in DIN A3 of A4-formaat. Eisen betreffende functies voor gebruiksgemak, zoals roteren en spiegelen van partiële schema’s of van enkele onderdelen, verschillen van de documentatie-eisen in de elektrotechniek.

Eplan Fluid biedt oplossingen voor de gevraagde documentatie in combinatie met macro’s voor drukschakelaars en de bijbehorende datatabellen. Het aantal filtervarianten en pomp/motorcombinaties op aggregaten leidt vaak tot vergelijkbare documenten die alleen verschillen in de details.

De Eplan technologieën bieden de mogelijkheid om intelligente macro’s te creëren die snel kunnen worden gewijzigd in het hydraulische schema. Een modulair systeem vereenvoudigt het maken van verschillende varianten van collectieve sub-plates. Dit systeem biedt de eenvoudigste manier om secties samen te voegen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven