Algemeen
Toepassingsgebieden voor de EVIDAS-software zijn onder meer data-acquisitie met testbanken en in laboratoriumomgevingen, maar ook het testen van componenten (foto: HBM)

HBM heeft EVIDAS geïntroduceerd, een nieuwe generatie data-acquisitie en data-analysesoftware die gebaseerd is op de toekomstbestendige 64bit .NET technologie en open software-interfaces. EVIDAS faciliteert en versnelt de data-acquisitie en wordt geleverd met de HBM Cloud.

Dankzij de intuïtieve userinterface van EVIDAS, die onmiddellijke visuele feedback aan de gebruiker geeft, worden alle stappen van de data-acquisitie voor elke test- en meettaak aanzienlijk versneld. Zodra de slimme sensoren – uitgerust met TEDS – verbonden zijn met de data-acquisitie apparatuur, kunnen de metingen direct starten. Er zijn dus slechts twee kliks nodig om de meetresultaten zichtbaar te maken zonder dat er iets geprogrammeerd hoeft te worden.

Voorkeuren van de gebruikers

Behalve TEDS en een complete sensordatabase, beschikt EVIDAS over twee innovatieve opties voor de configuratie: een handige dialoog voor het configureren van individuele meetkanalen en voor directe configuratie in de kanaaltabel. EVIDAS biedt de juiste oplossing om niet alleen aan de eisen van de toepassing te voldoen, maar ook aan de voorkeuren van de gebruikers. Het resultaat is een zeer gebruiksvriendelijke workflow en een user interface, die beschikbaar is in het Engels, Duits, Frans, Chinees en Japans. De nieuwe EVIDAS-software is bij uitstek geschikt om samen te werken met de QuantumX, SomatXR, MGCplus en de PMX data-acquisitiesystemen van HBM.

Cloudintegratie

EVIDAS beschikt als eerste softwareoplossing van HBM over een integratie met de cloud en maakt zo een wereldwijde toegang tot de meetdata mogelijk. Het basispakket van HBM Cloud biedt 5 GB opslagruimte voor meetdata. De data kunnen worden opgeslagen, geëxporteerd en gebruikt voor reviews in alle gebruikelijke bestandsformats.

Tot de typische toepassingsgebieden voor de EVIDAS-software behoren onder meer data-acquisitie met testbanken en in laboratoriumomgevingen, maar ook het testen van componenten. De basisversie van de software is nu leverbaar en zal de komende tijd uitgebreid worden met nieuwe edities voor specifieke applicaties.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven