Algemeen
Dana aandrijving voor rupsvoertuigen
Dana heeft een nieuwe serie Spicer Torque-Hub aandrijvingen voor zware rupsvoertuigen geïntroduceerd. (foto: Dana Incorporated)

Dana heeft een nieuwe serie van acht Spicer Torque-Hub aandrijvingen geïntroduceerd, die het aanbod van aandrijf- en bewegingstechnologieën voor rupskranen en andere grote rupsvoertuigen uitbreiden. Met een koppel van 80.000 Nm tot 450.000 Nm maken de nieuwe aandrijvingen flexibele combinaties en overbrengingsverhoudingen mogelijk en kunnen daarmee voldoen aan de voorkeuren van de fabrikant voor toepassingen op rupsbanden en wielen.

De Spicer Torque-Hub aandrijvingen kunnen worden gecombineerd met hydraulische pompen en motoren van Brevini. De combinatie biedt een geoptimaliseerde oplossing met een hoge vermogensdichtheid, een verhoogd koppel en rendement bij het aanlopen en een soepele start en stop.

De eerste drie modellen van de nieuwe serie aandrijvingen zijn beschikbaar voor veldtesten door fabrikanten (OEM’s), de productie wordt tegen het einde van dit jaar verwacht.

Flexibiliteit voor rupsvoertuigen

Het merk Torque-Hub levert al bijna vijftig jaar prestaties, duurzaamheid en betrouwbaarheid aan kleine en middelgrote off-highway toepassingen. Door de Spicer Torque-Hub technologie uit te breiden naar heavy-duty off-highway toepassingen, kan Dana aandrijftechnologieën leveren voor en breed scala aan klanten.

Dana biedt meer dan honderd versies van Spicer Torque-Hub aandrijvingen, beginnend bij 1.000 Nm. Ze worden gebruikt in een breed spectrum van toepassingen, waaronder zelfrijdende veldspuiten, mobiele hoogwerkers, compacte rupsladers en rupskranen. Ze hebben een compact ontwerp voor een gestuurde vierwielaandrijving met goede wendbaarheid. Ook kunnen Spicer Torque-Hub wielaandrijvingen eenvoudig worden geïntegreerd met Spicer Central Tire Inflation Systems.

De aandrijvingen kunnen ook worden gecombineerd met krachtige elektromotoren uit de Dana elektrodynamische productportfolio om geïntegreerde e-Hub systemen met een superieure efficiëntie te leveren.

De nieuwe Spicer Torque-Hub aandrijvingen voor rupsvoertuigen vormen een uitbreiding op Dana’s portfolio aandrijf- en bewegingstechnologieën voor fabrikanten van rups- en wielkranen. Voor off-highway kranen levert het merk Spicer transmissies, heavy-duty stuurassen en aandrijfassen die volledig aanpasbaar zijn met extra functies en configuratiemogelijkheden. Hiermee kunnen eindgebruikers het hoogste niveau van brandstofefficiëntie en productiviteit bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven