Algemeen
Solidworks 3DExperience
3DExperience Solidworks for Students helpt studenten zich beter voor te bereiden op een competitieve arbeidsmarkt (foto's: Dassault Systèmes)

Dassault Systèmes heeft tijdens het digitale event 3DExperience World 2021 de designsoftware ‘3DExperience Solidworks for Makers’ en ‘3DExperience Solidworks for Students’ geïntroduceerd. Deze nieuwe cloudgebaseerde oplossingen bieden makers, studenten en innovators toegang tot een complete digitale samenwerkingsomgeving voor ontwerp, engineering en innovatie.

3DExperience Solidworks for Makers komt in de tweede helft van 2021 beschikbaar en stelt makers en mentoren in staat om gezamenlijk ideeën te realiseren. De nieuwe cloudoplossing bestaat uit de applicaties 3DExperience Solidworks Professional, 3D Creator en 3D Sculptor.

Projecten delen Madein3D

Het biedt mogelijkheden om projecten te delen met de wereldwijde creatieve community Madein3D. Deze community wordt door Dassault Systèmes gecoördineerd om makers, influencers en innovators te inspireren en te helpen.

Voorbereiding op de arbeidsmarkt

3DExperience Solidworks for Students is vanaf mei 2021 beschikbaar. Deze oplossing helpt studenten zich beter voor te bereiden op een competitieve arbeidsmarkt. Zij kunnen daarmee de vaardigheden verbeteren waar bedrijven tegenwoordig naar op zoek zijn, zoals engineering, projectmanagement en businessintelligence.

Solidworks example

De oplossing bevat de applicaties 3DExperience Solidworks Student, 3D Designer Student, Collaborative Business en Industry Innovator. Ook krijgen studenten toegang tot een community van leeftijdsgenoten en experts op het 3DExperience-platform en kunnen zij twee internationaal erkende certificeringen behalen.

Samenwerken in innoveren

“Van producten naar een platform en van connecties naar relaties: 3DExperience Solidworks transformeert de manier waarop makers en studenten leren, samenwerken en innoveren”, zegt Gian Paolo Bassi, CEO van Solidworks bij Dassault Systèmes.

Creatieve community

“Studenten krijgen de beschikking over de beste tools voor het ontwikkelen van vaardigheden die veel bedrijven tegenwoordig zoeken. Makers kunnen deel uitmaken van een community die dezelfde passie heeft voor het ontwikkelen van producten en innovaties en elkaar daarbij helpen.”

“Beide groepen krijgen toegang tot de kennis en ervaring die nodig is voor het creëren van marktveranderende experiences. Het is een nieuwe manier om onze traditionele Solidworks-applicaties te gebruiken en te beheren via het 3DExperience-platform.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Yaskawa Weber Hospital Systems

  Ziekenhuisbedden reinigen met industriële robots

  Met de robots kan er zo dicht mogelijk bij alle onderdelen van het bed met hete stoom gewerkt worden (foto's: Yaskawa) Weber Hospital Systems, onderdeel van Weber Machinebouw, heeft een systeem ontwikkeld om ziekenhuisbedden automatisch te reinigen met behulp van robots. In 2014 heeft Weber… Lees verder →

 • Lasal update tool sigmatek

  Software comfortabel bijwerken met Lasal Update Tool

  Programmawijzigingen die van invloed zijn op volgorde, visualisatie en besturing samengevoegd in een comfortabele interface met behulp van de Update Tool in de LASAL software van SigmaTek Met de nieuwe ‘Update Tool’ in de All-In-One Engineering Software Tool LASAL van Sigmatek zijn programmawijzigingen door te… Lees verder →

 • SMC EX600 IO link

  Nieuwe IO-Link mastermodule van SMC optimaliseert productieprocessen

  SMC levert voor de EX600-serie een IO-Link mastermodule die flexibel aansluit op productienetwerken Communicatie tussen de PLC en het sensor-/actuatorniveau is essentieel in geautomatiseerde processen en Industrie 4.0-toepassingen. SMC biedt een passende oplossing voor het aansluiten van componenten, zoals ventielen, op een bestaand productienetwerk: de… Lees verder →

 • schunk colab

  Nieuwe technologieën staan centraal in CoLab van Schunk (video)

  In het CoLab applicatiecentrum zijn twaalf industriële robots en cobots beschikbaar voor het vinden van specifieke automatiseringsoplossingen (foto's: Schunk) In het CoLab, het nieuwe applicatiecentrum op de Schunk-locatie in Brackenheim-Hausen (Duitsland), kunnen klanten hun automatiserings-oplossingen nu realistisch testen op een oppervlakte van 800 vierkante meter… Lees verder →

 • Fraunhofer IFF robot lopende band

  Fraunhofer IFF ‘automatiseert’ de lopende band medewerker (video)

  Dankzij nieuwe technologieën kunnen mobiele robots taken uitvoeren aan de lopende band, en zelf meelopen (foto's: Fraunhofer IFF) Robotica-experts van het Fraunhofer IFF hebben samen met partners uit de industrie en de wetenschap een nieuwe technologie ontwikkeld waarmee intelligente mobiele assistent-robots assemblagetaken kunnen uitvoeren, zelfs… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven