Algemeen
Solidworks 3DExperience
3DExperience Solidworks for Students helpt studenten zich beter voor te bereiden op een competitieve arbeidsmarkt (foto's: Dassault Systèmes)

Dassault Systèmes heeft tijdens het digitale event 3DExperience World 2021 de designsoftware ‘3DExperience Solidworks for Makers’ en ‘3DExperience Solidworks for Students’ geïntroduceerd. Deze nieuwe cloudgebaseerde oplossingen bieden makers, studenten en innovators toegang tot een complete digitale samenwerkingsomgeving voor ontwerp, engineering en innovatie.

3DExperience Solidworks for Makers komt in de tweede helft van 2021 beschikbaar en stelt makers en mentoren in staat om gezamenlijk ideeën te realiseren. De nieuwe cloudoplossing bestaat uit de applicaties 3DExperience Solidworks Professional, 3D Creator en 3D Sculptor.

Projecten delen Madein3D

Het biedt mogelijkheden om projecten te delen met de wereldwijde creatieve community Madein3D. Deze community wordt door Dassault Systèmes gecoördineerd om makers, influencers en innovators te inspireren en te helpen.

Voorbereiding op de arbeidsmarkt

3DExperience Solidworks for Students is vanaf mei 2021 beschikbaar. Deze oplossing helpt studenten zich beter voor te bereiden op een competitieve arbeidsmarkt. Zij kunnen daarmee de vaardigheden verbeteren waar bedrijven tegenwoordig naar op zoek zijn, zoals engineering, projectmanagement en businessintelligence.

Solidworks example

De oplossing bevat de applicaties 3DExperience Solidworks Student, 3D Designer Student, Collaborative Business en Industry Innovator. Ook krijgen studenten toegang tot een community van leeftijdsgenoten en experts op het 3DExperience-platform en kunnen zij twee internationaal erkende certificeringen behalen.

Samenwerken in innoveren

“Van producten naar een platform en van connecties naar relaties: 3DExperience Solidworks transformeert de manier waarop makers en studenten leren, samenwerken en innoveren”, zegt Gian Paolo Bassi, CEO van Solidworks bij Dassault Systèmes.

Creatieve community

“Studenten krijgen de beschikking over de beste tools voor het ontwikkelen van vaardigheden die veel bedrijven tegenwoordig zoeken. Makers kunnen deel uitmaken van een community die dezelfde passie heeft voor het ontwikkelen van producten en innovaties en elkaar daarbij helpen.”

“Beide groepen krijgen toegang tot de kennis en ervaring die nodig is voor het creëren van marktveranderende experiences. Het is een nieuwe manier om onze traditionele Solidworks-applicaties te gebruiken en te beheren via het 3DExperience-platform.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven