Algemeen

Nieuwe CEO voor Huisman Equipment

Huisman CEO Bruijninckx
Huisman Equipment heeft Theo Bruijninckx benoemd als nieuwe CEO (foto: Huisman Equipment).

Kranenbouwer Huisman Equipment heeft Theo Bruijninckx benoemd als nieuwe Chief Executive Officer. De benoeming volgt op de beslissing van Joop Roodenburg om af te treden als CEO en de rol van President op zich te nemen. Bruijninckx is overall verantwoordelijk, Joop Roodenburg zal zich richten op de continue ontwikkeling van innovatieve, technische oplossingen en op de relatie met Huisman’s klanten.

Huisman is sinds 1981 een familiebedrijf. Roodenburg heeft het bedrijf overgenomen van zijn vader en het is zijn wens het bedrijf over te dragen aan de volgende generatie. Joop Roodenburg is nu 67 jaar en maak eent stap naar een andere rol.

Verder bouwen aan Huisman

Over zijn opvolger zegt Roodenburg: “We werken nu bijna een jaar met Bruijninckx samen en zijn ervan overtuigd dat hij verder zal bouwen aan een solide en meer gestructureerde basis voor ons bedrijf. Naast zijn aantoonbare ervaring in een sector die relevant is voor de onze, delen we de overtuiging dat innovatie cruciaal is voor het succes van Huisman. Daarnaast hebben we hem leren kennen als no-nonsens, rechtdoorzee en prettig persoon”.

Bruijninckx (55), bedrijfseconoom met een postdoctorale graad als controller, trad op 1 mei 2017 bij Huisman aan als Chief Financial Officer en als lid van de directie. Hij heeft uitgebreide algemene en financiële management ervaring die hij onder andere heeft opgedaan tijdens 24 jaar bij Ballast Nedam. In 2004 trad hij daar toe tot de Raad van Bestuur, eerst als CFO, gevolgd door zeven jaar als CEO.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven