Algemeen

Nieuwe CANbus kabel van Igus

Igus CANbus kabel
Igus heeft een CANbus kabel ontwikkeld voor dynamische kabelrups toepassingen. De kabel is voorzien van een EAC- en CTP-goedkeuring, hetgeen het zakendoen op de Russische markt vereenvoudigd. (foto: Igus).

Bussystemen waarborgen een snelle en betrouwbare data uitwisseling, maar besparen ook ruimte en geld. Igus heeft een nieuwe CANbus kabel ontwikkeld voor dynamische kabelrups-toepassingen zoals in bewerkingsmachines. Deze is beschikbaar in een uiterst slijtvaste PVC- of oliebestendige PUR buitenmantel. Beide kabelsystemen hebben EAC en CTP goedkeuringen, hetgeen het zakendoen met de Russische markt vereenvoudigt.

De vraag naar Controller Area Network (CAN) systemen blijft groeien in een wereld waar het standaardiseren van data-uitwisseling steeds belangrijker wordt. Dit garandeert een naadloze samenwerking tussen elektronische systemen in een netwerk, zoals regeleenheden of intelligente sensoren. Hierdoor kunnen complexe systemen voordelig geïmplementeerd worden, en de diagnose over meerdere systemen kan simultaan over verschillende ECU’s worden uitgevoerd.

CANbus kabel

De nieuwe CANbus kabel van Igus garandeert een hoge overdrachtszekerheid, zelfs bij hoge belasting van de kabel tijdens beweging zoals bij toepassing in kabelrupsen. De nieuwe voordelige kabel is leverbaar met twee opties voor wat betreft de buitenmantel: CFBUS.PVC.020 met slijtvaste PVC manel of CFBUS.PUR.020 met oliebestendige PUR mantel.

De nieuwe kabels worden toegepast in verwerkings- en bewerkingsmachines, evenals in toepassingen met zeer lage temperaturen. Om het zakendoen met Rusland te ondersteunen, zijn beide kabels voorzien van een CTP en EAC goedkeuring. Zoals gebruikelijk bij het bedrijf uit Keulen werden de nieuwe CANbus kabels uitgebreid getest in het eigen testlaboratorium.

EAC- en CTP goedkeuring

Met meer dan 1.300 typen heeft Igus een ruim assortiment kabesl voor kabelrupsen, waaronder kabels met EAC- en CTP goedkeuring. Het EAC-certificaat is het officiële bewijs dat de geïmporteerde machines of componenten voldoen aan de geharmoniseerde technische regelgeving (TR ZU) van de deelnemende landen uit de Euraziatische Economische Unie (EAEU). De CTP-standaard richt zich op het brandgedrag van kabels en de vlamvertragende werking van de gebruikte materialen.

De twee goedkeuringen zijn bedoeld om zakelijke relaties te vereenvoudigen. Dankzij deze goedkeuringen kunnen bedrijven die exporteren naar Rusland of EAEU-lidstaten hun machines sneller door de douane krijgen en direct na het opnieuw assembleren bij de klant, beginnen met inbedrijfstelling.

Doordat zowel de EAC- als de CTP-goedkeuring aanwezig is, wordt de uitgebreide inspectie van alle eisen op het gebied van regelgeving voor alle componenten van een productiemachine snel en soepel uitgevoerd. Door gebruik te maken van gecertificeerde Chainflex kabels kunnen bedrijven bij de douane tijd en geld besparen.

Een bijkomend voordeel van beide certificeringen is dat nieuwe en gebruikte machines verplaatst en verkocht kunnen worden over de landsgrenzen van alle lidstaten van de douane-unie. Aanvullende nationale conformiteitsverklaringen via GOST-R, TR of GOST-K, zijn niet langer vereist met EAC- en CTP-goedkeuringen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven