Algemeen
Moog Industrial Group toonde op de SPS IPC Drives in Neurenberg een nieuwe familie borstelloze servomotoren met ventilatorkoeling. (foto: Paul Quaedvlieg)

Moog Industrial Group toonde op de SPS IPC Drives in Neurenberg een nieuwe familie borstelloze servomotoren met ventilatorkoeling. Het elektromagnetisch ontwerp van deze motoren zorgt voor een extra draaimoment om de last te versnellen en te vertragen. Hierdoor hebben de motoren een 30 procent groter draaimoment ten opzichte van een motor met natuurlijke koeling.

Samen met een lagere rotortraagheid zorgt de geforceerde koeling voor een hogere vermogensdichtheid en verbeterde cyclustijden. De verbetering van de inwendige bedrijfscondities zorgen voor een verbetering van de wikkelingen en daarmee van de motor.

De nieuwe motoren zijn leverbaar in grootte 5 en 6 in de Compact Dynamic Brushless Servo Motors (CD-serie) en de Maximum Dynamic Brushless Servo Motors (MD-serie). Ze zijn ontwikkeld voor toepassing in de kunststof- en textielindustrie, gieterijen, verspanende metaalbewerking, voedingsmiddelenindustrie, farmacie, verpakkingsmachines en persen.

Ook achteraf

mgpr1606a-forced-air-cooledBehalve bij de servomotoren uit de CD- en MD-serie kan koeling met behulp van een separaat gemonteerde ventilator ook aan bestaande, natuurlijk gekoelde motoren worden toegevoegd. Deze ventilatorset kan in de fabriek worden gemonteerd. De klant kan dus een complete servomotor-oplossing met ventilatorkoeling bestellen. Hij kan echter ook een aanbouwset aanschaffen voor montage achteraf op bestaande motoren. Dit biedt ontwikkelaars van machines de nodige flexibiliteit.

Met deze nieuwe producten kunnen machinebouwers in verschillende branches snellere cyclustijden realiseren om de productiviteit en opbrengst van hun machines te verhogen. De servomotoren voldoen aan de eisen naar hogere vermogensdichtheden voor een hoger vermogen en bieden een eenvoudige oplossing die ook de grootte en massa van machines omlaag kan brengen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven