Algemeen
Sick Speetec
De Speetec bepaalt geheel contactloos lengte, positie en snelheid van tal van objecten en oppervlakken (foto: Sick)

Met de Speetec brengt Sick een nieuwe, grensverleggende bewegingssensor binnen handbereik. Geheel contactloos bepaalt hij de lengte, positie en snelheid van tal van objecten en oppervlakken, zonder dat er een meetwiel, markering of schaalaanduiding aan te pas komt.

De Speetec is uitermate geschikt voor toepassing bij kwetsbare, zachte en zeer gladde objecten en oppervlakken. Omdat de sensor geheel contactloos werkt, raken de objecten niet beschadigd. De sensor is kleuronafhankelijk en slippen is er bijvoorbeeld niet bij.

Ook sensortechnisch levert de contactloze werking grote voordelen op. Bij de Speetec is er nauwelijks sprake van slijtage en onderhoud. Zo verdient de sensor zichzelf ook nog eens makkelijk terug.

Laser klasse 1

De Speetec vormt een geduchte concurrent voor andere contactloze oplossingen die op basis van lasermeting lengte, positie en snelheid bepalen. Niet alleen de prijsstelling is uiterst aantrekkelijk, Sick’s nieuwste bewegingssensor maakt ook gebruik van een laser in de klasse 1.

Dat scheelt heel wat veiligheidsmaatregelen die bij andere laserklasse 2-systemen moeten worden genomen tijdens installatie en gebruik.

Hoge meetnauwkeurigheid

De optische sensor heeft een snelheidsbereik: tot 10 m/s. Verder beschikt de Speetec over een hoge meetnauwkeurigheid en reproduceerbaarheid, ook in start-stopbedrijf en bij korte meetlengtes.

De nieuwe sensor heeft een robuust design, is compact in afmetingen en heeft een laag  gewicht. Ook is de sensor makkelijk te monteren en in gebruik te nemen.

Onderstaande video geeft de mogelijkheden weer van de Speetec sensor:

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven