Algemeen
Bihl+Wiedemann ASi counter
Dankzij talrijke functies en de vier individueel instelbare ingangen kunnen met de flexibele ASi-5 tellermodule de meest uiteenlopende toepassingen kosteneffectief worden opgelost (bron: Bihl+Wiedemann)

Bihl+Wiedemann GmbH introduceert een nieuwe ASi-5 tellermodule. Hierop zijn nieuwe functies te vinden zoals frequentie- en periodeduurmeting of het nieuwe 32-bits waardebereik om een breed scala van toepassingen kosteneffectief op te lossen.

De nieuwe ASi-5 tellermodule van Bihl+Wiedemann GmbH biedt een hoge databreedte en korte cyclustijd. De module verwerkt ofwel 4 onafhankelijke 16-bit tellerwaarden in slechts 1,27 ms of een 32-bit waardebereik (-2147483647 tot 2147483647) en werkt daarbij met frequenties tot 250 kHz.

De tellermodule beschikt over vier flexibel bruikbare ingangen – alle kunnen individueel naar wens worden geconfigureerd. Ook zijn impulstellers en encoders (24V) aan te sluiten. Functies kunnen worden geactiveerd via de procesgegevens of via hardware-ingangen rechtstreeks op de module.

Handige parametrisering

Alle ingangen kunnen gemakkelijk afzonderlijk worden in- en uitgeschakeld via de Bihl+Wiedemann softwaresuite. Het ongecompliceerd wijzigen en configureren van functies is ook mogelijk voor elke ingang afzonderlijk.

Daarnaast kunnen modules direct in het veld worden gebruikt. Met de ASi-5 modules in IP67, kan men profiteren van alle bewezen ASi voordelen in het veld, met name tot 70% minder bedradingskosten in vergelijking met ronde kabel oplossingen.

In combinatie met de Bihl+Wiedemann Gateway is deze module toepasbaar in elk gangbaar veldbussysteem. Andere signalen zoals Digitale IO en IO-link kunnen eenvoudig worden gecombineerd met deze module.

Verschillende varianten beschikbaar

De ASi-5 meter module is beschikbaar voor direct gebruik in het veld als IP67 varianten met ASi aansluiting via profiel kabel (BWU4042) of via M12 connector (BWU4202). Hij is ook verkrijgbaar voor de schakelkast in IP20 (BWU3875). Meer informatie is te vinden op de website van Bihl+Wiedemann.

Bihl+Wiedemann
 • NGC en Siemens Energy gaan strategische samenwerking aan

  NGC en Siemens Energy gaan strategische samenwerking aan

  NGC is leverancier van onder meer tandwielkasten. (Foto: Paul Quaedvlieg) Onlangs hebben Nanjing High Speed & Accurate Gear Group, een dochteronderneming van de NGC Group, en Siemens Energy Global, een strategische raamovereenkomst getekend. In de toekomst zullen beide partijen hun samenwerking in de Energiesector, Olie-… Lees verder →

 • KEB Automation

  KEB Automation frequentieregelaar met encoderless safety

  Met de Combivert F6 Drive PRO biedt KEB Automation een all-in-one oplossing voor asynchrone, synchrone, IPM, en synchrone reluctantie motoren, met of zonder encoder. De Combivert F6, voor vermogens van 2,2 kW tot 450 kW, is beschikbaar in lucht- en vloeistofkoeling en in opbouw en… Lees verder →

 • AE group URE 14 elektromotor

  De elektromotor, trends, technologie & toekomst (deel 2)

  De AE Group ondersteunt al jaren studententeams waaronder het URE team (foto: URE) De elektromotor heeft door de decennia heen veel ontwikkelingen doorgemaakt. En nog steeds is er geen sprake van ‘uitontwikkeling’. Zowel bedrijven als universiteiten voeren nog alle dagen (wetenschappelijk) onderzoek uit in het… Lees verder →

 • B&R Hypervisor bespaart ruimte in mobiele machines

  Met de Hypervisor-software kunnen meerdere besturingssystemen parallel op één apparaat worden uitgevoerd. De besturingssystemen kunnen via een virtueel netwerk met elkaar communiceren. (Foto: B&R) B&R rust zijn pc voor mobiele machines uit met B&R Hypervisor-software. Hierdoor kan het tegelijkertijd dienen als zowel een krachtige controller… Lees verder →

 • Whylot

  Renault Groep neemt minderheidsbelang in elektromotoren-fabrikant Whylot

  Renault en Whylot gaan intenser samenwerken bij de ontwikkeling van axiale flux elektromotoren (bron: Whylot) De Renault Groep neemt onlangs een minderheidsbelang van 21% genomen in Whylot. Dit technologiebedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricage van innovatieve elektromotoren. Deze investering versterkt de bestaande samenwerking… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven