Algemeen
recruitment platform Solidworks
Sven Boender (CEO Cadjobs, links) en Arnaud Kooij (directeur Design Solutions) bekronen de samenwerking met een stevige handdruk (foto: Design Solutions).

Cadjobs en Design Solutions lanceren samen Solidworksjobs.nl, een gespecialiseerd recruitment platform dat bedrijven in de maakindustrie helpt de juiste Solidworks specialist te vinden. Zien de professionals van Solidworksjobs een match, dan proberen ze kandidaat en werkgever bij elkaar te brengen. Kandidaten en bedrijven kunnen ook zelf reageren, bijvoorbeeld naar aanleiding van een email-update met nieuwe vacatures of kandidaatprofielen.

De schaarste op de arbeidsmarkt remt de groei van de maakindustrie. Solidworksjobs gaat deze uitdaging aan door Solidworks vacatures onder de aandacht te brengen van geïnteresseerde engineers en technici. Daarnaast faciliteert Solidworksjobs assessments en trainingen om te zorgen dat kandidaten de benodigde kennis en vaardigheden hebben. Zo ontstaat een win-win voor baanzoekers en ondernemingen.

Twee partijen

Design Solutions verkoopt sinds 1998 Solidworks 3D CAD en aanverwante software en diensten. Het bedrijf constateert dat Solidworks de standaard is voor steeds meer maakbedrijven. Het ziet elke dag bij klanten hoe belangrijk het is om de juiste mensen aan de digitale tekentafel te hebben. Dán is échte innovatie mogelijk. Dankzij het partnerschap met Cadjobs kan DesignSolutions klanten nu ook helpen de beste engineers te werven. Indien nodig brengt men in het trainingscentrum de skills naar het vereiste niveau. Het resultaat leidt tot meer innovatie en groei.

Cadjobs is al ruim twintig jaar succesvol als recruiter in het CAD segment. Door het kandidatennetwerk van Cadjobs te verbinden met de klanten van Design Solutions, ontstaan er nieuwe kansen voor zowel engineers als werkgevers. Het nieuwe online platform gebruikt de bewezen search engine van de site van Cadjobs, de digitale schakel tussen 2D/3D CAD engineers en bedrijven in de maakindustrie. De zoekmachine richt zich op feitelijke kenmerken zodat het recruitment team zijn tijd maximaal kan besteden aan de ‘zachte aspecten’ zoals de bedrijfscultuur, werkplek, welke soft skills zijn er nodig en waar wil het bedrijf naartoe?

Recruitment platform

Een bedrijf geeft op het nieuwe recruitment platform zijn Solidworks vacature door, waarna een accountmanager van Solidworksjobs de specifieke wensen en bedrijfscultuur met de opdrachtgever bespreekt en vertaalt in een vacature op het platform. Aan de andere kant screent een recruiter persoonlijk elke engineer die zich inschrijft om van hem of haar een anoniem profiel te maken dat op de website en via andere online kanalen wordt gepubliceerd.

CADjobs matchen voortdurend actuele Solidworks vacatures met kandidaten. Desgewenst verzorgt het recruitment team assessments om de competenties van een kandidaat in kaart te brengen. Wanneer aanvullende training nodig is, verzorgt Cadjobs die door de nauwe samenwerking met Design Solutions. Solidworksjobs doet er dus alles aan om een succesvolle match te realiseren voor alle betrokkenen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven