Algemeen
supportpoints
De expertise van SupportPoints is interdisciplinair en onafhankelijk

Kennis veroudert sneller dan ooit omdat ontwikkelingen elkaar steeds rapper opvolgen. Vaak krimpen technische diensten in en wordt er vertrouwd op kennis van buitenaf. Heb je een storing in een relatief oudere plc, of een wat minder gangbaar type, dan kan het even duren voordat je weer in bedrijf bent.

Het platform SupportPoints biedt daarvoor de oplossing. Met maar liefst ca. 3400 plc-specialisten met kennis van alle mogelijke besturingsplatformen, ook de exoten. Voordat de specialisten toegelaten worden op het platform, worden ze beoordeeld en na iedere opdracht geëvalueerd. SupportPoints is een initiatief van Peter Goeijenbier die insprong op deze snel groeiende behoefte.

Gangbare of exotisch

“Als je al jaren zonder problemen verschillende installaties draaiende hebt, is het een vervelende verrassing wanneer dat ineens niet meer zo is. En dan snel aan de juiste kennis komen, is niet zo makkelijk. Sterker nog, vaak lijkt je installatie vernieuwen de enige optie.”

“Maar dat heeft de nodige consequenties, want de boel moet zo snel mogelijk weer in bedrijf. En met de juiste hulp kan de bestaande installatie nog jaren betrouwbaar draaien. SupportPoints is een platform waar je je vragen kunt stellen en snel de juiste hulp kunt krijgen. Met traceerbare kennis, 24/7, snel beschikbaar. Voor een gangbaar besturingsplatform of een wat exotischer plc.”

Interdisciplinair

Goeijenbier ontwikkelde SupportPoints en de MySupportSuite. “Een online platform waar kennis gebundeld wordt en waar je terecht kunt met vragen en snel een antwoord krijgt van een betrouwbare partij, zodat je weet wat je krijgt.” De expertise is interdisciplinair en onafhankelijk en de benodigde kennis wordt via het platform met je gedeeld. Je hoeft dus geen vreemden op je terrein toe te laten.

Hoge uptime en kosteneffectiviteit

Verschillende fabrikanten zijn met Goeijenbier in gesprek om samen te werken en kennis over hun producten te ontsluiten. Daarmee willen ze een bijdrage leveren aan een hoge uptime en kosteneffectiviteit en daarmee aan de duurzaamheid. Ook partijen die optreden als servicepartner zien de meerwaarde.

Ron Verleun is hoofd verkoop bij Kuijpers Industrie: “Steeds vaker worden taken van de technische dienst uitbesteed aan een servicepartner. En met deze enorme kennisbank kan je meer voor jouw klanten betekenen.” 

Eigen community

Op SupportPoints plaats je een vraag en een expert – of zelfs meerdere tegelijk – ondersteunt op afstand. Snel, traceerbaar en wereldwijd, in maar liefst 47 talen! Bedrijven kunnen ook een eigen kennisplatform opzetten met MySupportSuite. Je bouwt een eigen community met bijvoorbeeld toegelaten partners en kunt zelfs werken met augmented reality. Deze suite geeft de mogelijkheid te inventariseren waar hiaten in je kennis zitten.

De meest gestelde vraag aan Goeijenbier is ‘hoe kan iemand die mijn installatie niet kent, mij nu adviseren?’ “De monteur van je fabrikant kent je installatie ook niet. Als beheerder blijf je altijd verantwoordelijk en moet je zelf de risico’s van werkzaamheden inschatten, zowel afbreukrisico’s als veiligheidsrisico’s.”

 • Siemens Gamesa

  Serieproductie van 11 MW windturbines gestart in Cuxhaven

  De eerste geassembleerde turbine zal worden geïnstalleerd in het offshore windpark Hollandse Kust Zuid (foto: Siemens Gamesa) Op 14 januari 2022 verliet de eerste in serie gefabriceerde SG 11.0-200 DD gondel de Siemens Gamesa fabriekshal in Cuxhaven. De fabriek is sinds de zomer maandenlang omgebouwd… Lees verder →

 • Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s (Foto: Audi) Energiemaatschappij RWE heeft recent een opslagfaciliteit geopend. Deze is gebaseerd op gebruikte hoogspanningsaccu’s (EV-accu’s) van elektrische Audi’s. De installatie staat op het terrein van de waterkrachtcentrale van RWE aan een stuwmeer bij Herdecke… Lees verder →

 • Datum SPS 2022 bekend

  SPS 2022 Neurenberg schuift iets naar voren

  Impressie van een eerdere editie van Smart Production Solutions (Foto: Paul Quaedvlieg) SPS 2022 (Smart Production Solutions) vindt dit jaar plaats van 8 t/m 10 november 2022 in Neurenberg, twee weken eerder dan in voorgaande jaren. In tijden van pandemie geeft dit de hele branche… Lees verder →

 • Festo op weg naar klimaatneutraliteit

  Festo investeert fors op weg naar klimaatneutraliteit

  Festo gaat zijn CO₂-voetafdruk de komende twee jaar enorm verkleinen (Foto: Festo) Festo is op weg naar klimaatneutraliteit. “Festo gaat zijn CO₂-voetafdruk de komende twee jaar enorm verkleinen. Als gevolg hiervan zullen tegen het einde van 2023 al onze productie- en logistieke locaties, evenals de… Lees verder →

 • Damen koopt batterijcontainer Skoonbox

  Damen koopt batterijcontainer Skoonbox

  Damen koopt batterijcontainer Skoonbox (Foto: Damen) Damen Shipyards Group heeft de Skoonbox overgenomen van Skoon Energy. De maritiem gecertificeerde, multi-inzetbare batterijcontainer zal worden ingezet om op eigen werven duurzame stroom te leveren voor toepassingen waar nu nog vooral dieselgeneratoren of scheepsmotoren worden gebruikt. Deze eerste… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven