Algemeen
Tijdens de rondleiding kon het publiek kennismaken met de nieuwe lesruimtes en de practicumruimtes voor onder andere spuitgieten, elektrotechniek & industriële automatisering en meettechniek (foto's: Mikrocentrum)

Op vrijdag 1 februari is het nieuwe pand van Mikrocentrum aan De Run 1115 in Veldhoven officieel geopend. Tegelijkertijd vierde Mikrocentrum ook haar 50 jarig jubileum. De 500 gasten werden op deze dag uitgebreid rondgeleid langs alle nieuwe faciliteiten en maakten kennis met het nieuwe Mikrocentrum tijdens het officiële programma.

De opening werd beklonken met een officieel programma in het auditorium. Marcel Delhez, Burgemeester van Veldhoven, heette in zijn openingsspeech Mikrocentrum officieel welkom in Veldhoven waarna Herman Molenaar, Managing Director van Vanderlande, zijn ervaringen deelde over de impact van een goede huisvesting op bedrijfscultuur en dienstverlening. Ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum overhandigde directeur Geert Hellings het eerste officiële exemplaar van het speciaal voor deze gelegenheid gemaakte historieboek aan de oprichter van Mikrocentrum, Louis Kauling. Na deze overhandiging verklaarde Kauling met een druk op de knop het nieuwe pand officieel voor geopend.

Mikrocentrum opening 1 februari 2019 Veldhoven

Tijdens de rondleiding kon het publiek kennismaken met de nieuwe lesruimtes en de practicumruimtes voor onder andere spuitgieten, elektrotechniek & industriële automatisering en meettechniek. In al deze ruimtes kunnen de bezoekers alvast een voorproefje krijgen van de cursussen tijdens diverse demonstraties die worden verzorgd door docenten. In de uitgebreide expo- en auditoriumruimte werd een overzicht getoond van de vakbeurzen die Mikrocentrum organiseert. Partnerorganisaties zoals de BvM (Bond voor Materialenkennis) en de NVVGT (Nederlandse Vereniging voor Gieterij Technici) en het samenwerkingsproject Green Vinyl Records werden daar eveneens gepresenteerd. In het atrium was ruimte ingericht voor het High Tech Platform.

Alle activiteiten samengevoegd

Mikrocentrum opening 2019 In het nieuwe pand zijn alle activiteiten van Mikrocentrum samengevoegd inclusief die van de Kruisstraat, de dependance op de High Tech Campus Eindhoven (beëindigd in het voorjaar van 2018) en de practica die sinds medio 2016 tijdelijk waren ondergebracht in ’t Techniekhuys. De nieuwe huisvesting heeft in totaal 4400 m2 vloeroppervlak verdeeld over 3 etages. Naast de kantoren omvat het 10 leslokalen (of vergaderruimtes), drie practica ruimtes, een demoruimte met een 3d-meettafel, een board room, een atrium/ontvangstruimte van 440 m2 met vitrines van het High Tech Platform en een expositieruimte van 1000 m2 inclusief auditorium van 340 m2.

Flexibiliteit

Het nieuwe pand is uiteraard bedoeld om de Mikrocentrum activiteiten te huisvesten maar de ruimtes zijn ook verhuurbaar voor allerlei bijeenkomsten, cursussen en evenementen van andere organisaties. Mikrocentrum wil zodoende een actieve ontmoetingsplek worden voor de industrie. Meer dan bij andere accommodaties het geval is straalt het Mikrocentrumgebouw techniek uit. Dat geldt voor het gehele gebouw maar in het bijzonder ook voor de vitrines en spuitgietmachines op de begane grond en voor de diverse practica op de eerste etage.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven