Algemeen

Nieuw I/O-platform van Allen-Bradley

Rockwell Flex 5000 I/O-platform
Met het nieuwe Allen-Bradley Flex 5000 I/O-platform kunnen slimmere, productievere en flexibelere industriële automatiseringsoplossingen worden ontworpen (foto: Rockwell Automation).

Rockwell Automation heeft het nieuwe Allen-Bradley Flex 5000 I/O-platform geïntroduceerd. Hiermee kunnen slimmere, productievere en flexibelere industriële automatiseringsoplossingen ontworpen worden. Dankzij de highspeed communicatie en de grotere bandbreedte kan het platform grotere hoeveelheden data met de controller uitwisselen. Zo kunnen toekomstbestendige controlesystemen voor de ‘Connected Enterprise’ ontwikkeld worden.

Het nieuwe platform is gebouwd op een 1 Gigabit-architectuur die Device Level Ring (DLR), lineaire en sterconfiguraties ondersteunen. Een toekomstige release zal ook het Parallel Redundancy Protocol (PRP) voor een redundant netwerkontwerp ondersteunen.

OEM’s en skid-bouwers kunnen de nieuwe Flex 5000 I/O modules gebruiken om de productiviteit te verbeteren. De engineeringstijd wordt verkort dankzij een eenvoudiger ontwerp en een vereenvoudigde bedrading. De installatie van de modules is gemakkelijker door een flexibel ontwerp dat zowel verticale als horizontale montage mogelijk maakt.

I/O-platform

Modules kunnen zowel via koper of optische vezel met de controllers communiceren. Ze zijn ontworpen voor gebruik in zware omstandigheden zoals strenge kou bij oliewinning of enorme hitte in de mijnbouw. De modules zijn geschikt voor gebruik bij omgevingstemperaturen van -40°C tot + 70°C.

Tijdens de productie kunnen de modules een bijdrage leveren aan de reductie van kostbare en niet-geplande stilstandtijd; vooral in process control toepassingen bij vol continue productie. Dankzij de mogelijkheid om de modules onder spanning te verwijderen en te plaatsen (RIUP) kunnen technici de bestaande I/O vervangen terwijl de machine doorloopt. De configuratie van de nieuwe I/O kan online gebeuren. Bovendien zorgt de flexibiliteit om alarmen, events en diagnose per kanaal te configureren voor een grote efficiency bij het onderhoud.

Flexibiliteit en veiligheid

Met de nieuwe modules bouwt Rockwell Automation verder op het succes van het Flex I/O-platform. Gebruikers die al lang met dat platform werken, vinden de flexibiliteit en de betrouwbaarheid de belangrijkste kenmerken. Met behulp van de Logix 5000 technologie en het Flex 5000 I/O platform kunnen gebruikers de I/O kiezen die het best bij de specifieke toepassing past. De technologie biedt intelligent control zodat er in de connected enterprise snel op veranderingen in de processen kan worden gereageerd.

In een toekomstige release wordt het platform uitgebreid met een reeks veiligheidsmodules . Gebruikers kunnen dan hun specifieke behoefte aan beveiliging invullen met modules die door TÜV gecertificeerd zijn voor gebruik in veiligheidsapplicaties tot SIL 3 of PLe.

Het Flex 5000 I/O-platform is ontwikkeld met het oog op de veiligheid, zodat bedrijven hun productiefaciliteiten en hun merk beter kunnen beschermen. Het platform helpt bij een veilige ontwikkeling van industriёle en corporate systemen, die gebruik maken een open, standaard en IT-vriendelijk Ethernet-netwerk. Die hoge mate van veiligheid is het resultaat van een beveiligingsstrategie met behulp van firmware encryptie, productiecertificaten en een veilige boot-functionaliteit.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven