Algemeen

Nieuw ISO-certificaat voor Motrac Industries

certificaat Motrac Industries
Motrac Industries heeft het ISO 9001:2015 en VCA gekregen van TÜV Nederland (foto: Motrac Industries).

TÜV Nederland heeft het ISO 9001:2015 en VCA certificaat uitgereikt aan Motrac Industries in Baak. Het certificaat is afgegeven voor de kwaliteit van het ontwerpen, assembleren en onderhouden van hydraulische en elektrische installaties, en ook voor het leveren van componenten voor hydraulische en elektrische installaties. Wereldwijd is het certificaat drie jaar geldig.

Bij de scope van de her-certificering is de elektrische aandrijftechniek de nieuwkomer in het verhaal bij Motrac Industries. In september 2018 heeft het bedrijf zijn productenreeks uitgebreid met een compleet pakket elektrische aandrijftechniek.

Volgens Maarten Vinkesteijn, directeur van moederbedrijf Reesink Industries, zijn de ISO- en VCA-certificering belangrijk voor Motrac. “We zien steeds meer dat klanten die onze kwaliteit kennen, toch een officieel certificaat willen zien zodat ook zij hun interne kwaliteitscontrole beter kunnen waarborgen. Het was voor ons daarom een logische stap om onze elektrische aandrijftechniek mee te nemen in de her-certificering.

Als organisatie vinden wij het belangrijk om onszelf, onze onderlinge band en organisatie te blijven verbeteren. Hiervoor is een proactieve houding van al onze medewerkers een vereiste. We beschrijven namelijk al onze processen en procedures zelf, zonder hulp van buitenaf.”

Certificaat

Waarom beschrijft Motrac Industries zelf haar processen en procedures? Vinkesteijn: “Het geeft veel inzichten in je organisatie en laat zien waar de uitdagingen en kansen liggen. Drie jaar geleden was Motrac één van de eerste zeven bedrijven in Nederland die het ISO 9001:2015 certificaat officieel kregen van TÜV Nederland.

Een belangrijk uitgangspunt voor onze organisatie bij het ISO-traject is: welke kernwaarden vinden onze klanten belangrijk?. Het antwoord op die vraag was: ze moeten beschikken over gedegen vakkennis, een goede leverbetrouwbaarheid hebben en doen wat ze zeggen.’

Deze kernwaarden hebben we vertaald van het hoogste abstractieniveau naar het operationele niveau in onze organisatie. We hebben samen met onze medewerkers gekeken naar onze processen en procedures en deze verbeterd. Kort daarvoor hadden we dit principe al toegepast op de implementatie van een nieuw ERP-systeem. Dit heeft geleid tot een constantere kwaliteit, die direct geborgd is in de organisatie en aanzienlijk minder administratieve rompslomp geeft.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven