Algemeen
Nidec Netherlands Aandrijftechniekdag Aandrijftechniek
Teun van Breugel is accountmanager bij Nidec Netherlands (foto: Rik Leonards)

‘De toekomst maken we zelf’, zo luidt het credo bij Nidec Netherlands in Sliedrecht. Tijdens de Nationale Aandrijftechniekdag op dinsdag 6 oktober draagt account manager Teun van Breugel daar graag zijn steentje aan bij. Met een praktijkvoorbeeld laat hij zien wat de voordelen zijn van digitalisering van mobiele systemen. “Een casus die de tekentafel is ontgroeid en bewezen succesvol is”.

Grote kans dat jij een apparaat hebt, waarin de techniek afkomstig is van Nidec. Bezit je een Apple iPhone, dan komt de trilmotor uit één van de fabrieken van de onderneming. Rijd je een BMW 3-serie, dan zijn daar dertig Nidec-motoren in verwerkt. En in jouw huis zou zomaar een wasmachine of droger kunnen staan met een aandrijving die is geleverd door de bouwer van elektromotoren. Nidec Netherlands richt zich met name op de industriële markt.

Control Techniques

Op veel plekken aanwezig, maar desondanks nog niet algemeen bekend. Van Breugel: “Control Techniques kennen de meeste mensen, dat is één van onze vier business units. We hebben ook nog Industrial Solutions, en onder de vlag Leroy-Somer leveren we motoren, reductoren en generatoren. Dit evenement is dus zeer zeker ook een mooi moment om ons aan de markt te laten zien.”

Slimme soft- en hardware

Tijdens de eerste editie van de Nationale Aandrijftechniekdag op dinsdag 6 oktober levert account manager Van Breugel als spreker graag een bijdrage aan het adagium van de onderneming: door mee te denken over de invulling van nieuwe technologieën, bepalen we zelf welke kant we op gaan.

Praktijkvoorbeeld

“Ik ga in mijn sessie in op de voordelen van digitalisering van mobiele systemen. Het op afstand monitoren en aanpassen van processen, biedt ruime mogelijkheden. Wij gaan met een praktijkvoorbeeld laten zien hoe een en ander georganiseerd kan worden en wat dat betekent voor een gebruiker.”

Inspiratie

Inhoudelijk wil Van Breugel er nog niet zoveel over kwijt, maar het gaat over ‘een casus die de tekentafel is ontgroeid en zich (dus) al heeft bewezen’. “Een combinatie van slimme soft- en hardware. Het levert een deelnemende engineer niet alleen heel veel inspiratie op, maar hij kan er naderhand ook echt mee aan de slag. Zelfs als hij actief is in een volledig ander branchesegment.”

Frisse ideeën

Nidec is één van de grootste fabrikanten van aandrijfcomponenten en vindt het belangrijk om de kennis die in huis is, te delen met professionals in de branche. Van Breugel: “Ook omdat we er zelf veel van leren. Klanten hebben veel specifieke vragen en frisse ideeën. Die dwingen ons om bewust na te denken. Daarmee kunnen we een win-winsituatie creëren.”

Efficientie en een beter milieu

Toepassingen van de componenten vragen volgens hem om specialistische kennis. “Wij bieden handreikingen als het gaat om innovatie, maar ook het onderwerp groen speelt een belangrijke rol. Meer efficiëntie gaat tegenwoordig hand in hand met maatregelen die bijdragen aan een beter milieu.”

Blij met online event

De account manager is blij met het online-event. “Fysieke bijeenkomsten zijn niet mogelijk, maar de branche gaat en moet natuurlijk verder. Dit is een mooie manier om met elkaar in contact te blijven en te laten zien hoe jij je voordeel kunt doen in deze zich snel ontwikkelende digitale revolutie. Dat is ook wat we deelnemers willen meegeven.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven