Algemeen

Nidec breidt uit op maritieme markt

Nidec op maritieme markt
Control Techniques en Leroy-Somer pakken onder de nieuwe eigenaar Nidec flink uit op Europort 2017 (foto: Nidec Industrial Automation).

Begin dit jaar werden Control Techniques en Leroy-Somer overgenomen door het Japanse Nidec. Binnen dit Japanse concern gaan beide bedrijven zich toeleggen op de levering van drives en motorreductoren. Door de overname is de bovengrens van het vermogensbereik verlegd van 4 MW tot 75 MW. Dit biedt mogelijkheden op onder meer de maritieme markt, reden om flink uit te pakken op Europort 2017.

Nidec is wereldleider in de productie van elektromotoren, generatoren en regelaars. Meer dan zes miljard elektromotoren in de vermogensrange van 3 W tot en met 75 MW worden jaarlijks ingezet in tal van toepassingen. Van disc drives, autospiegels, wasmachines tot aan Megawatt motoren in ondermeer de staalindustrie, oil & gas en hybride voortstuwing op schepen.

Naar maritieme markt

Nidec heeft al veel referenties in de maritieme wereld: voortstuwing en boegschroeven, lieren, pompen, ventilatoren en pijp- en kabellegsystemen. Aan wal zijn veel toepassingen te vinden in applicaties als havenkranen, container- en bulk handling. Voor deze markten biedt het concern innovatieve oplossingen om brandstof te besparen.

Control Techniques was al bezig om in Nederland meer vaste voet in de offshore- en scheepvaartmarkt te krijgen. Het bedrijf heeft al eens een vissersschip compleet met haar motorreductoren en frequentieregelaars uitgerust. Nu het bedrijf meer en grotere aandrijvingen tot zijn beschikking krijgt, kan het zich nadrukkelijker op de kaart zetten. Daarbij kan het bovendien een beroep doen op specialisten van Nidec in Duitsland, Spanje en Italië.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven