Algemeen

Nevenstroom koelunits voor hydrauliek

R+L nevenstroom koelunits

R+L Hydraulics introduceert nevenstroom koelunits voor hydraulische installaties. De units van de OCN-serie bieden goede koelprestaties, een laag geluidsniveau en een compact ontwerp. Door de toepassing van geoptimaliseerde ventilatoren en elektromotoren van efficiëntieklasse IE2 gaan de koelunits efficiënt om met energie.

De OCN-reeks is een uitbreiding van de beproefde ACN olie/lucht-koelerreeks. Dankzij de geïntegreerde pomp kunnen de nevenstroom koelunits worden ingezet als zelfstandige groep, die onafhankelijk van de hoofdstroom van de hydraulische installatie wordt ingezet. Dit beschermt de koelers tegen beschadiging door drukpieken en garandeert een constante koeling van de hydraulische installatie. Bovendien worden mogelijke drukverliezen in het oliecircuit geëlimineerd.

Koelunits tot 80 dm3/min

De nieuwe koelunits zijn verkrijgbaar in zes verschillende maten, met een oliedebiet van 20 dm3/min tot 80 dm3/min. Ze zijn ontworpen voor een systeemdruk van 10 bar en bedrijfstemperaturen van -20°C tot +120°C. In werking bedraagt de viscositeit 10 cSt tot 300 cSt (centistokes).

De nevenstroom koelunits zijn geschikt voor hydraulische oliën op basis van minerale olie, synthetische olie en water-glycol. Ze kunnen achteraf eenvoudig worden geïnstalleerd en zijn ook met filters en afzonderlijke thermokoppels leverbaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven