Algemeen

Neugart reductoren voor AGV toepassingen

AGV reductoren van Neugart
De nieuwe lijn reductoren voor AGV-toepassingen is compact gebouwd en gemakkelijk te monteren. (foto's: Abi)

Neugart, in Nederland vertegenwoordigd door Abi, introduceert een nieuwe serie compacte vertragingskasten speciaal bedoeld voor toepassing in de AGV (Automated Guided Vehicles) technologie. Hiermee kunnen, zonder speciale aanpassingen aan het voertuig, zware lasten 24/7 worden verplaatst. Er is geen restrictie aan de toegepaste motor. Met een rendement van meer dan 95% voldoet dit concept aan de huidige trend  voor toenemende energie efficiëntie.

De kern van het ontwerp bestaat uit een gecombineerd geïntegreerd ontwerp van een voorgespannen dubbelrijig rollenlager en een planetaire vertraging. Het rollenlager bevindt zich vrijwel in lijn met het wiel en de radiale belasting. Hierdoor kunnen hoge lasten kunnen worden opgevangen zonder dat kostenverhogende aanpassingen in de constructie van het voertuig nodig zijn.

Neugart reductor
De Neugart NGV-lijn is leverbaar in verschillende grootten en belastbaarheden.

De planetaire overbrenging is een integraal onderdeel van de wielaandrijving. Het slim geconstrueerde concept biedt een compacte en betrouwbare oplossing met een minimale inbouwlengte.

Flexibele motorflens

De nieuwe serie NGV vertragingskasten is uitgevoerd met een montageflens die zich zo dicht mogelijk bij het chassis van het voertuig bevindt. De montage kan op een eenvoudige en directe manier aan het chassis worden uitgevoerd. Andere mechanische montagedelen zijn dus niet nodig. Dit bespaart kosten en gewicht.

Neugart reductoren voor AGV
De aandrijving in gemonteerde toestand.

Neugart maakt aan de motorzijde gebruik van de al jaren bestaande methode voor een flexibele motorflens. Dit biedt de machinebouwer de vrijheid om te kiezen van een motortype van ‘eigen’ motorfabrikant (B14 in overleg). De montage van de motor is eenvoudig en kan in enkele minuten worden uitgevoerd.

Reductoren in verschillende uitvoeringen

De NGV-serie is op dit moment verkrijgbaar in drie frame groottes:

  • NGV064 (wiel diameter Ø 160 mm)
  • NGV090 (wiel diameter Ø 200 mm)
  • NGV110 (wiel diameter Ø 250 mm)

Als indicatie kan worden uitgegaan van typische lasten van 400–1200 kg. Eind januari 2020 volgt uitbreiding met nog eens twee frame groottes, NGV160 en NGV200.

Om een optimale afstemming te krijgen tussen de gewenste voertuigsnelheid en het motortoerental heeft de gebruiker een ruime keuze uit negen leverbare overbrengverhoudingen: 9, 12, 15, 16, 20, 25, 32, 40 en 64:1. Net als alle andere Neugart planetaire vertragingskasten is ook deze serie hoog efficiënt (>95%)  en onderhoudsvrij.

Het wiel is uitgevoerd met een Besthane wielcoating. Dit polyurethaan elastomeer is geschikt voor gebruik in een temperatuurrange van -30°C tot 70°C en heeft een lage rolweerstand.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven