Algemeen
Neugart flensplaneetvertraging
Met een rendement van 97% voldoet de niuwe flensplaneetvertraging aan de huidige trend voor toenemende energetische efficiëntie. (foto: Abi)

Neugart (in Nederland vertegenwoordigd door Abi) introduceert met de nieuwe flensplaneetvertraging uit de PFHE serie een betaalbaar alternatief voor het opnemen van hoge radiale belastingen. In veel gevallen kan de last direct op de vertragingskast worden gemonteerd. Met een rendement van 97% voldoet dit concept aan de huidige trend voor toenemende energetische efficiëntie.

Uitgaande van een levensduur van 20.000 uur is een radiale belasting van 5150 N toegestaan. De axiale belasting bedraagt 6450 N. Er is geen restrictie aan de toegepaste motor.

De kern van het ontwerp bestaat uit een voorgespannen dubbelrijig rollenlager. Dit lager bevindt zich op een zo gunstig mogelijke positie ten opzichte van de last. Hierdoor kunnen hoge lasten worden opgevangen, veelal zonder dat kostenverhogende aanpassingen in de constructie van de machine nodig zijn. Het robuust geconstrueerde concept biedt een compacte en betrouwbare oplossing met een minimale inbouwlengte.

Flensplaneetvertraging

De uitgaande flens is uitgevoerd volgens EN ISO 9409-1 (zonder paspenboring) en garandeert een eenvoudige en snelle manier van montage. Neugart maakt aan de motorzijde gebruik van de al jaren bestaande methode voor een variabele aandrijfflens. Dit biedt de gebruiker de vrijheid om te kiezen voor een motortype van de favoriete motorfabrikant (B14 in overleg). De montage van de motor is eenvoudig en kan in enkele minuten worden uitgevoerd.

Neugart plaatst een hoogwaardige IP65 radiale asafdichting, zodat hogedruk water en stof geen invloed hebben op de functionaliteit. De vertragingskast is daardoor ook geschikt is voor gebruik in ongunstige omgevingsomstandigheden. Net als alle andere Neugart planetaire vertragingskasten is ook deze serie efficiënt (>97%) en onderhoudsvrij.

Uitvoeringen

De PFHE serie is verkrijgbaar in drie framegroottes met een centreerringdiameter van 64 mm, 90 mm of 110 mm aan de uitgangsflens. De gebruiker heeft keuze uit zestien leverbare overbrengingen tussen i = 3:1 en i = 100:1. Ondanks het compacte ontwerp is het mogelijk om bij de grootste versie 260 Nm continu over te brengen.

www.abi.nl

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven