Algemeen
itsoos itsme oosterberg
De joint venture itsoos (itsme en Koninklijke Oosterberg) neemt de Duitse elektrotechnische groothandel Hardy Schmitz over

Met de oprichting van de joint venture itsoos hebben de aandeelhouders van de Nederlandse familiebedrijven itsme en Koninklijke Oosterberg hun krachten gebundeld. Zij richten zich vooral op buitenlandse deelnemingen. Nu maakt itsoos bekend dat ze de Duitse elektrotechnische groothandel Hardy Schmitz overnemen.

Hardy Schmitz bedient met vijf vestigingen en hoofdkantoor in Rheine zowel de industrie als de installateur. De jaaromzet van Hardy Schmitz zal dit jaar naar verwachting circa 150 miljoen euro bedragen. Hiermee is het bedrijf marktleider in Münsterland, Emsland en Ostfriesland.

Succesvolle familiebedrijven

Hardy Schmitz wordt door deze overname opgenomen in een familie van onafhankelijke en succesvolle familiebedrijven, waartoe itsme en Koninklijke Oosterberg al behoren. itsme legt zich met name toe op de industriële afnemers, terwijl Koninklijke Oosterberg voornamelijk installateurs tot haar klanten mag rekenen.

Binnen deze klantsegmenten vormen beide groothandels de top van de Nederlandse markt. itsme is met haar buitenlandse dochters actief in België, Duitsland, Roemenië en Spanje. Koninklijke Oosterberg is tot nu toe alleen in Nederland actief.

Automatisering, digitalisering en efficiency

Flip Oosterberg, directeur van Koninklijke Oosterberg en een van de initiatiefnemers van itsoos: ‘De Nederlandse elektrotechnische groothandelsmarkt is een van de koplopers op het gebied van automatisering, digitalisering en efficiency. Die kennis en ervaring gaan wij in Duitsland ten behoeve van Hardy Schmitz inzetten.’

Daarnaast sluiten de verzorgingsgebieden van itsme en Koninklijke Oosterberg perfect aan op die van Hardy Schmitz. ‘Op deze manier kunnen we klanten uit verschillende klantsegmenten in Duitsland nog beter bedienen.’ aldus Taco Leeflang, directeur van itsme en de andere drijvende kracht achter het initiatief.

Industrie en installatie

De directie van Hardy Schmitz blijft ongewijzigd. Jan Schmitz, aandeelhouder van Hardy Schmitz en lid van die directie ziet veel perspectief: ‘Door deze stap sluiten we aan bij familiebedrijven met al meer dan 100 jaar succes in industrie en installatie, versterkt door een jarenlange persoonlijke vertrouwensband.’

itsoos Hardy Schmitz overname
Hardy Schmitz bedient met vijf vestigingen en hoofdkantoor in Rheine zowel de industrie als de installateur (foto: Hardy Schmitz)

Over de bedrijven:

  • Familiebedrijf itsme is een internationale industriële toelevergroep met hoofdkantoor in Raamsdonksveer. Als groep biedt zij innovatieve techniek en distributie aan industrie, machinebouw, modulebouw en industriële installateurs. Het bedrijf behaalde in 2020 een jaaromzet van 235 miljoen euro en is met 475 medewerkers actief vanuit 17 vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Roemenië en Spanje.
  • Familiebedrijf Koninklijke Oosterberg, opgericht in 1893, is een snelgroeiende elektrotechnische groothandel. Zij bedient haar klanten met 400 medewerkers vanuit haar nationale distributiecentrum in Apeldoorn en 20 vestigingen verspreid over heel Nederland. Koninklijke Oosterberg realiseerde in 2020 een omzet van 215 miljoen euro.
  • Familiebedrijf Hardy Schmitz biedt innovatieve dienstverlening op maat met 260 vakmensen op vijf locaties in Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen met het hoofdkantoor in Rheine. Hardy Schmitz is onderdeel van DEHA, dat als samenwerkingsverband van vijf familiebedrijven, met een jaaromzet van circa 1,5 miljard euro de op een na grootste elektrotechnische groothandelsorganisatie van Duitsland vormt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven