Algemeen

NCOI Groep neemt ROVC over

NCOI neemt ROVC over
Bij ROVC verzorgen praktijkgerichte docenten de trainingen en opleidingen, onder meer in de eigen practica in Ede en Rotterdam (foto: ROVC)

NCOI Groep en de aandeelhouders van ROVC hebben overeenstemming bereikt over de overname van laatstgenoemde, de techniekopleider van Nederland. De technische opleidingen en trainingen van beide partijen  vullen elkaar goed aan. Er worden geen financiële details bekend gemaakt.

De overname past in de strategie van NCOI Groep om verder te groeien in de technische onderwijsmarkt. “Zeker gezien de grote vraag naar gekwalificeerd technisch personeel is het van groot maatschappelijk belang mensen op te leiden in deze markt.

ROVC is een van Nederlands belangrijkste techniekopleiders, met een breed portfolio van kwalitatief sterke trainingen en opleidingen, ook op MBO-niveau. De praktijklocaties en de goede naam van ROVC maken dat dit instituut een goede strategische aanvulling is. Met de overname wordt de positie van NCOI in het technische segment verder versterkt.”, aldus Robert van Zanten, CEO NCOI Groep.

ROVC

Het opleidingsinstituut heeft 80 medewerkers in dienst en blijft zelfstandig opereren vanuit Ede onder leiding van het huidige managementteam. Het bestaat al ruim 48 jaar en biedt biedt een compleet aanbod praktijkopleidingen inclusief MBO op het gebied van aandrijftechniek, industriële elektrotechniek, procestechniek, installatietechniek, veiligheid, gezondheid en milieu, klimaattechniek en industriële automatisering.

Ieder jaar volgen meer dan 13.000 mensen een praktijkgerichte opleiding bij ROVC. De praktijkgerichte docenten verzorgen de trainingen en opleidingen door heel Nederland. Daarnaast heeft ROVC een eigen merkonafhankelijk practicum, het ROVC TechCenter in Ede en Rotterdam.

NCOI Groep

NCOI Groep heeft als missie mensen (jong en oud) te voorzien van de beste opleidingen en trainingen. De groep faciliteert hiermee een Leven Lang Leren in Nederland. Behalve NCOI Opleidingen en NCOI Techniek maken Scheidegger, NTI, Schoevers, ISBW, Computrain, Markus Verbeek Praehep, NIBE-SVV, Pro Education, ISES, Lectric , Bestuursacademie Nederland en Luzac deel uit van de groep. NCOI Groep heeft circa 1800 medewerkers en circa 3500 actieve freelance professionals.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven