Algemeen

Multi-component afdichtingen

Parker multicomponent afdichtingen

Parker Hannifin presenteert een breed scala aan geavanceerde oplossingen voor multicomponent afdichtingen met diverse materiaalcombinaties zoals rubber/kunststof, rubber/metaal en kunststof/kunststof. De integratie van verschillende soorten componenten of functies in één onderdeel zorgt voor nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden en een groot bespaarpotentieel voor gebruikers in verschillende industrieën.

Multicomponenten technologie voegt componenten die gemaakt zijn van verschillende materialen samen tot één gegoten onderdeel. Deze samenstellingen zijn niet beperkt tot elastomeerverbindingen met uiteenlopende eigenschappen.

Door het gebruik van multifunctionele spuitgiettechnologie is er een breed scala van harde/zachte samenstellingen mogelijk. Een thermoplastisch materiaal of metaal vormt hierbij de harde component (de drager) en de zachte component bestaat uit een elastomeer materiaal. Er is een chemische verbinding tussen de drager en het elastomeer dat kan worden gecreëerd met of zonder het gebruik van een primer.

Nieuwe afdichtingen

Door de combinatie van specifieke voordelen van verschillende materialen in één component is een nieuw ontwikkelingspotentieel gecreëerd. De ontwerpvrijheid maakt het mogelijk om complexe, maar compacte en gewicht besparende modellen en uitgebreide componentfuncties te creëren. Als gevolg daarvan worden producten mogelijk die tot voor kort niet of nauwelijks economisch haalbaar waren.

Daarnaast biedt het verbinden van meerdere materialen of functies in een enkel onderdeel de gebruiker meer voordelen en potentiële besparingen, bijvoorbeeld in de vorm van kortere processen, vereenvoudigde montage en verminderde eisen in logistiek en kwaliteitsbewaking.

Dankzij het grote aantal opties in mogelijke samenstellingen en combinaties kan Parker Hannifin multifunctionele producten voor een breed scala aan automotive en industriële toepassingen aanbieden. Voorbeelden zijn behuizingscomponenten met een statische afdichtingsfunctie (ook bij relevante IP-beveiligingsclassificaties), behuizingscomponenten met roterende assen, elektromotoren, aandrijfsysteemafdichtingen of afdichtingen met positieve/niet-positieve vergrendeling.

Opties voor kwaliteitsborging bevatten onder andere dimensionale inspectie met behulp van AOI (Automatic Optical Inspection).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven