Algemeen

Motortronics breidt programma softstarters uit

Mototronics softstarters
Motortronics biedt laag- en middenspanning softstart-oplossingen voor elk type wisselstroommotor van 1,1 kW tot 15.000 kW. (foto: Motortronics)

Tijdens de onlangs gehouden vakbeurs SPS in Neurenberg onthulde Motortronics zijn innovatieve en uitgebreide reeks softstarters. De energiebesparende motorbesturingsoplossingen werden geïntroduceerd als onderdeel van de officiële lancering van de nieuwe Europese activiteiten van het bedrijf.

De VMX-synergy, VMX-agility en VMX-PFE laagspanning softstarters dekken een bereik tot 1.080 A. Ze bieden functies zoals voorgeprogrammeerde slimme applicatiesuites en ‘3S’ softstart technologie. Deze softstarters zijn tot 80% efficiënter dan een frequentieregelaar die op de netfrequentie werkt. Met een interne bypass leveren ze ook 0% harmonischen en 99,9% rendement.

Het Intelligent Energy Recovery System (iERS), dat standaard op de VMX-synergy wordt meegeleverd, is een wereldprimeur voor een softstarter. Het verbetert de vermogensfactor en maakt energiebesparingen tot 32% mogelijk in licht belaste toepassingen met een vast toerental.

Breed programma softstarters

De MVC4 middenspanning softstarter biedt echte thermische modellering in combinatie met een soepele, traploze regeling van versnelling en vertraging. Dit garandeert een optimale vermogensregeling en motorbescherming.

De MVC4 bevat een high-end motorbeveiligingsrelais, een zware haflgeleiderstarter, flexibele besturingsfuncties en instelbare aanloopprofielen voor elke toepassing. Circuitisolatie door middel van optische vezels (standaard op alle apparaten) zorgt voor veiligheid en vermogenskwaliteit. De afgedichte IP52/NEMA 12 behuizingen worden standaard geleverd in plaats van als dure optie.

De Msmart touchscreen bedieningspanelen zijn compatibel met de VMX-synergy en MVC4 series. Ze maken de bediening van de softstarter op afstand intuïtief en zijn eenvoudig te gebruiken. Het aanraakscherm ondersteunt zes talen en biedt grafische gegevens in kleur over de prestaties van de softstarter. De panelen maken bewaking, diagnose en programmering van de softstarter mogelijk en zijn ontworpen voor gebruik in zware omstandigheden.

Software en toebehoren

StartView MLink is op een PC-gebaseerde configuratie en bewakingssoftware voor de starters. Behalve eenvoudige configuratie biedt deze software vergemakkelijkt back-up, onderhoud en vergelijking van parametersets, firmware-updates en een groot aantal andere functies op de pc.

Het leveringsprogramma omvat verder stroomtransformatoren voor de meeste vermogens, motorrelais die een economische en hoogwaardige motorbeveiliging bieden en en externe temperatuurdetectoren (RTD-monitoren) met differentiële stroombewaking.

Motortronics wordt in Nederland op de markt gebracht door Hiflex Automatiseringstechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven