Algemeen

Motek en Bondexpo 2014 weer samen

De Motek van 2013 (foto: Ad Spijkers)
De Motek van 2013 (foto: Ad Spijkers)

De vakbeurzen Motek (productie- en montageautomatisering) en Bondexpo (verbindingstechniek) worden op 6 tot en met 9 oktober 2014, net als verleden jaar, weer tegelijk gehouden in Stuttgart (D). Voor de ontwerper, gebruiker en onderhoudstechnicus van productie- en montagesystemen is de Motek voor de 33e keer de beurs bij uitstek.

De organisatie verwacht deze editie meer exposanten, meer internationaliteiten en meer bezoekers met name uit het buitenland. Volgens Rainer Bachert van de Motek hebben al 600 exposanten geboekt voor de Motek en die bezetten ongeveer 80% van de beschikbare expositieruimte. Ook project manager Jürgen Handte  van Bondexpo is zeer verheugd dat bijna 80 % van de exposanten van de vorige editie weer geboekt hebben

Op de beurzen is er vooral een toename van exposanten op het gebied van robots voor de productie- en assemblageautomatisering. De stijging van lonen in de lage lonen landen maakt het rendabel om hierin te investeren. De IFR (International Federation of Robotics) spreekt van een “aanzienlijke groei” van het gebruik van robots in het logistieke segment.

Onderwerpen Motek

De onderwerpen van de Motek als assemblagetechnologie, transporttechniek , robotsystemen , voeding en material handling oplossingen sluiten goed aan bij de thema’s van de Bondexpo als lijmverbindingen, kit, toepassingsapparatuur , procesautomatisering, en kwaliteitsborging. Iedere producent en leverancier wil graag een toename van de productiviteit en tegelijkertijd een verlaging van zijn operationele kosten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven