Algemeen

Molded-Oil technologie zorgt voor besparing

Molded-Oil technologie, jaarlijkse besparing van meer dan 27.000 euro.

De Molded-Oil technologie is door NSK ontwikkeld om de prestaties van lagers aanzienlijk te verbeteren. Betrouwbaarheid en onderhoudsvrije werking zijn daarbij de speerpunten.

De Molded Oil technologie is een gepatenteerde smeeroplossingen die speciaal ontwikkeld werd voor situaties waarbij hygiëne zeer belangrijk is, zoals in de voedings- en drankindustrie. Molded-Oil lagers gebruiken een olie-geïmpregneerde polyolefinehars om de lagers van smering te voorzien. NSK een biedt smeeroliegehalte van meer dan 50 procent per volume.

Olielekkages geminimaliseerd

Molded Oil smeermiddel worden aangebracht via een mechanisme dat het smeermiddel geleidelijk in het component brengt. Dit zorgt ervoor dat de benodigde hoeveelheid smering over een lange periode correct wordt aangebracht. Tegelijkertijd wordt het risico op olielekkages geminimaliseerd waardoor de lagers goed lopen en geen enkele vorm van vervuiling veroorzaken of verspreiden. De technische kenmerken van het materiaal zorgen voor een consistente stroom, die temperatuurafhankelijk is. Als de warmteontwikkeling toeneemt, zal ook de smering toenemen. NSK biedt deze technologie aan op standaard diepgroef kogellagers, ton rollagers en conische lagers met
binnendiameters tot 110 mm. Voor toepassingen in corrosieve omgevingen of voor bepaalde toepassingen in de voedingsproductie kunnen de lagers gemaakt worden in roestvrij staal.
Rollagers zijn sleutelcomponenten in machines en apparatuur voor de voedingsindustrie,
hun betrouwbaarheid en levensduur heeft dus een significant effect op de productiekosten.

Vermindering downtime

De Molded-Oil technologie van NSK levert een belangrijke voedselproducent een jaarlijkse besparing op van meer dan 27.000 €. De winst wordt geboekt in de belangrijkste transportband in de bakkerij.  De voedingsproducent kende gemiddeld om de zes weken een breuk en ongeveer 36 lagers moesten elk jaar vervangen worden, wat aanzienlijk downtime en verloren productietijd veroorzaakte. De Molded Oil lagers worden sinds twee jaar getest en er is nog geen enkele fout opgetreden. Er is dus een duidelijk merkbare verbetering ten opzichte van de vroegere gemiddelde levensduur. De klant heeft aanzienlijke besparingen in de productie gerealiseerd dankzij het vermijden van verloren productietijd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven