Algemeen
schunk Techman robot gripper
Het Plug & Work grijpersysteem maakt het flexibel gebruik van cobots mogelijk, hier met een Techman robot (foto: Schunk)

Schunk breidt het idee om cobots uit te rusten met een modulair Plug & Work grijpersysteem verder uit. Waren het eerst de robots van UR, nu is het de beurt aan de lichtgewicht robots van Doosan Robotics en Techman Robot. Het belang van beide fabrikanten is de laatste tijd aanzienlijk toegenomen en ze trekken steeds meer de aandacht van gebruikers over de hele wereld.

Het op maat gemaakte Plug & Work portfolio omvat pneumatische en elektrische grijpers, co-act grijpmodules voor collaboratieve toepassingen en snelwisselsystemen.

Terwijl de pneumatische grijpers in de eerste plaats bestemd zijn voor conventionele automatiseringstoepassingen, waar robuustheid primair vereist is, maken de elektrische grijpers, die flexibel kunnen worden aangepast voor kracht of slag, veelzijdige en gevarieerde toepassingen mogelijk.

Eenvoudig in bedrijf stellen

De grijpers van de Schunk Co-act-serie zijn gecertificeerd voor direct gezamenlijk gebruik. Alle componenten zijn voorbereid voor directe mechanische en elektrische aansluiting en kunnen in enkele eenvoudige stappen worden geïnstalleerd en in bedrijf worden gesteld.

Plug-ins vereenvoudigen het programmeren, zodat met name beginners profiteren van een snelle en ongecompliceerde start in de procesautomatisering.

Breed scala aan componenten

Het segment pneumatisch gestuurde actuatoren omvat modulaire systemen van de beproefde, meertandsgeleide parallelgrijper PGN-plus-P, de centrische grijper PZN-plus, de universele grijper JGP met de beste prijs-kwaliteitverhouding, evenals de grijpers met lange slag, KGG en PSH.

Schunk Doosan robot
Het op maat gemaakte Plug & Work portfolio voor de Doosan robots

Microventielen voor besturing van de pneumatische modules zijn al in de Plug & Work-adapters geïntegreerd. Bovendien omvat de selectie van componenten elektrische grijpers voor kleine componenten EGP, elektrische grijpers type Co-act EGP-C, evenals de veelzijdige Schunk EGH met een vrij programmeerbare totale slag van 80 mm: vrijwel de ideale grijper voor het starten van cobot-ondersteunde automatisering.

Flexibele gebruik van cobots

Het Plug & Work-portfolio omvat ook het Schunk SHS handmatige wisselsysteem, dat een geïntegreerde luchtdoorvoer, elektrische doorvoer en een optionele vergrendelingsdetectie heeft. 

Het maakt het flexibele gebruik van cobots mogelijk, aangezien er geen complexe voorbereidingsprocessen nodig zijn. Zowel de Schunk-grijpers als ook andere actuatoren kunnen in slechts een paar eenvoudige stappen worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven