Algemeen
Mocon Student Challenge
Mocon biedt studenten een podium om hun passie voor techniek te delen (foto: Benny Gudde).

De Mocon Student Challenge op de vakbeurs Mocon in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch staat 22 en 23 april aanstaande geheel in het teken van motion control en robotics. Studenten kunnen hun idee of prototype binnen dit concept insturen en zullen worden beoordeeld door een deskundige jury namens Elcee, Heidenhain, Lenze, Eplan en The Art of Robotics. De beurs wordt georganiseerd door Easyfairs.

De vraag naar geschoold technisch personeel in Nederland blijft de komende jaren nog steeds stijgen. Daarom heeft Mocon in samenwerking met de genoemde deelnemers de Mocon Student Challenge in het leven geroepen. Gerichte educatie is immers cruciaal om economische voorsprong in technologie en creativiteit in de industriële supply chain te realiseren. De beste vijf projecten mogen zichzelf tijdens de beurs presenteren aan een groot netwerk.

Verschillende niveaus

Mocon biedt voor studenten uit verschillende niveaus uit het technische onderwijs, van VMBO’s tot en met TU’s, een podium om hun passie voor techniek te delen. Voor hightech bedrijven is het technisch onderwijs erg belangrijk en genoemde deelnemers steunen het onderwijs van VMBO tot en met TU’s waar mogelijk.

Inzendingen worden beoordeeld op ontwerpkeuze (onderbouwing en meerwaarde), design, gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit. Zowel op praktisch als op theoretisch niveau krijgen studenten de kans om uit te blinken en misschien wel in contact te komen met die ene partij die met ze aan de slag wil.

Winnaar Challenge

De winnaar wordt op de tweede beursdag bekend gemaakt. Tijdens beide beursdagen kan het publiek ook meestemmen; deze stemmen tellen voor 10% mee in het eindoordeel. Behalve de kans om het idee of prototype verder te ontwikkelen of te produceren, krijgt de winnaar een cursus/workshop bij één van de juryleden cadeau en een dagje uit met twee vrienden.

Aanmelden voor de Mocon Student Challenge kan tot en met maart bij EasyFairs.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven