Algemeen
Omron HD 1500 robot
Omron introduceert de HD-1500, de sterkste en nieuwste toevoeging aan de serie mobiele robots van het bedrijf (foto's: Omron)

Omron introduceert de HD-1500, de sterkste en nieuwste toevoeging aan de serie mobiele robots van het bedrijf. De nieuwe HD-1500 heeft een laadvermogen van maar liefst 1500 kg en is daarmee ideaal voor de moderne fabriek. Vooral daar waar oplossingen voor autonome material handling nodig zijn om meer veeleisende industriële automatiseringstaken uit te voeren.

Het laadvermogen van de HD-1500 maakt het mogelijk om grote automotive-onderdelen, zoals een autochassis of ander zware componenten, te transporteren. Deze worden normaal gesproken met vorkheftrucks verplaatst. Met de introductie van de HD-1500 vormen de mobiele robots van Omron, waaronder de LD-60/90 en LD-250, een serie modellen die een grote verscheidenheid aan items kunnen transporteren, van componenten tot eindproducten en zwaar materiaal.

Meerdere robots in één systeem

De Fleet Manager van Omron zorgt voor een efficiënte materiaal-verwerking in fabrieken. Het kan tot honderd mobiele robots met verschillende afmetingen, configuraties en laadvermogens, ondergebracht in één systeem, besturen om complexe material handling en logistieke toepassingen te automatiseren.

Automatisch de beste route kiezen

De robots kunnen automatisch de beste route berekenen, terwijl ze veilig samenwerken met mensen en navigeren rond obstakels, zonder gebruik te maken van geleiding op de vloer. De HD-1500-accu wordt in slechts 36 minuten opgeladen en een volle accu gaat een volledige ploegendienst mee, waardoor stilstand wordt beperkt.

Eenvoudig aan een bestaande fleet toevoegen

De HD-1500 biedt een veiligheidsdekking van 360 graden, wat een veilige gezamenlijke werkruimte bevordert. Dankzij geoptimaliseerd verkeerbeheer, accubeheer en het routeren van voertuigen, kunnen klanten de HD-1500 aan hun fleet toevoegen zonder zich zorgen te maken over veiligheid, compatibiliteit of prestaties.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven