Algemeen
Platform Hydrauliek organiseert een mini-symposium over toerentalregeling van hydropompen (foto: Parker Hannifin)

De Vereniging  Platform Hydrauliek organiseert 5 juni zijn derde minisymposium. Met Vaste pompen en frequentieregelaars versus verstelbare pompen speelt de vereniging in op dit actuele onderwerp binnen de hydrauliek. Vier sprekers benaderen het onderwerp vanuit verschillende hoeken. Er zal genoeg gelegenheid zijn om te netwerken en ervaringen uit te wisselen.

De eerste lezing van Teunis van Vulpen (Elma) zal ingaan op Vermogen = koppel x Toerental. In deze presentatie wordt ingegaan op de werking van een frequentieregelaar en zullen de voor- en nadelen van elektronische toerentalregeling aan de orden komen. Tevens wordt ingegaan op de vraag wat de gebruiker wil bereiken en wat hij dan moet regelen: het vermogen, het koppel of het toerental?

Jeroen Oude Smeijers (Bosch Rexroth) heeft zijn presentatie Toerentalgeregelde pompaandrijvingen veroveren de wereld gedoopt. Hij zal ingaan op voor- en nadelen van toerentalgeregelde systemen en bespreekt de invloed op het energieverbruik, invloeden en varianten binnen toerentalregeling van pompaandrijvingen. Ook zal een aantal pompen worden besproken die speciaal zijn ontwikkeld voor toerentalgeregelde systemen.

Elektronische toerentalregeling

Thijs Kroesse (Regal Beloit) praat over Frequentiegeregelde systemen gezien vanuit de elektromotor. Tijdens deze presentatie komen de effecten op de elektromotor, kosten, efficiency, regelgeving, vergelijking van diverse systemen en geïntegreerde oplossingen aan de orde.

De laatste presentatie, Frequentiegeregelde hydraulische pompen versus variabele pompen, wordt gehouden door Jos Lentfert (Parker Hannifin). Hij zal ingaan op de vraagstukken als toerentalregeling van aandrijvingen met vaste pompen, basisregelingen en de mogelijkheden van het Drive Controlled Pump concept in relatie tot energiebesparing binnen de hydrauliek. Hierbij zal worden gekeken naar verschillende concepten en configuraties voor toerentalregeling.

De dag wordt afgesloten door een vragensessie/paneldiscussie onder leiding van Ivo Willemsen, voorzitter van het Platform en een netwerkborrel.

Deelname

Het mini-symposium wordt gehouden in Van der Valk Hotel Leusden, Philipsstraat 18 in Leusden. De ontvangst is om 14.30 u. Aanmelden kan door het Aanmeldingsformulier minisymposium retour te sturen naar secretaris@platform-hydrauliek.nl. De kosten voor deelname bedragen voor VPH leden: € 45, voor niet-leden € 85.

Aanmelden kan door deelnameformulier retour te sturen naar de secretaris van het Platform. De kosten voor deelname bedragen voor VPH leden € 45, voor niet-leden: € 85.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven