Algemeen
Elsto Bonfiglioli red wind
De order omvat 3.600 tandwielkasten voor toepassing in 2,5 MW windturbines (foto: Elsto)

Elsto Drives & Controls heeft onlangs van windmolenfabrikant Red Wind uit Barneveld een order gekregen voor de levering van 3.600 tandwielkasten voor toepassing in 2,5 MW windturbines.

De totale order vertegenwoordigt een waarde van maar liefst 20 miljoen euro. Dat is grofweg 5.500 euro per aandrijving. Red Wind is onderdeel van de internationaal opererende Duitse windturbinefabrikant Enercon.

Bovengenoemde aandrijvingen inclusief besturingen die door Elsto Drives & Controls, in nauwe samenwerking met de Italiaanse fabrikant Bonfiglioli, worden geleverd, worden ingezet voor het aandrijven van de vaanverstelling (pitch) en de krui-kop (yaw) van windturbines, alsmede voor de extra noodvoorziening.

Negen aandrijvingen per windturbine

Elsto Drives & Controls is een dochteronderneming van de Stokvis Group uit Voorhout. Paul Stokvis, CEO van de Stokvis Group licht de miljoenenorder toe: “Een exportorder als deze is bijzonder, maar is beslist niet komen aanwaaien. De samenwerking tussen Elsto Drives & Controls en Bonfiglioli begon zo’n 40 jaar geleden.”

Sinds windenergie steeds populairder wordt in het kader van duurzaamheid, heeft deze samenwerking in de afgelopen 10 jaar geresulteerd in talloze, interessante opdrachten in deze sector, met nu als kers op de taart de hierboven beschreven miljoenenorder van Red Wind.” Per windturbine worden in totaal 9 aandrijvingen toegepast, 3 voor de rotorbladen (pitch) en maar liefst 6 voor het aandrijven van de kruikop (yaw).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven