Algemeen
cursussen Mikrocentrum
Mikrocentrum organiseert een aantal cursussen aandrijf- en besturingstechniek (foto: Mikrocentrum).

De technologie op het gebied van aandrijven, regelen en besturen schrijdt nog altijd voort. Mikrocentrum biedt de mogelijkheid om deze ontwikkelingen te doorgronden met een aantal cursussen op deze terreinen. De cursussen zorgen ervoor dat medewerkers een betere gesprekspartner worden voor klanten en netwerk, met ‘up to date’ oplossingen kunnen komen en hun productiviteit kunnen verhogen.

Medewerkers kunnen deelnemen aan deze cursussen in het open cursus traject maar het is ook mogelijk ze bedrijfsintern te organiseren.

Object-georiënteerde PLC besturingen ontwikkelen

Deze praktijkcursus is bedoeld voor software ontwikkelaars die willen profiteren van de voordelen van object-georiënteerd programmeren in een PLC omgeving. Dit allemaal volgens de IEC 61131-3 standaard. De cursisten leren om object-georiënteerde analyse-, design- en implementatietechniek toe te passen op hun eigen besturingssoftware. De vijfdaagse cursus op HBO-niveau wordt gehouden in Eindhoven en start op 6 oktober. De kosten bedragen € 1950.

Aandrijven en besturen

Deze leergang op HBO-niveau beslaat een palet aan disciplines. Behalve aandrijf- en besturingstechniek komen onderwerpen als pneumatiek, hydrauliek, interfacing en motion control uitgebreid aan de orde. Deelname vereist een HBO werk- of denkniveau in een technische discipline. De cursus neemt negen middag/avondbijeenkomsten in beslag en kost € 2350. Vanaf 9 oktober wordt de cursus gehouden in Eindhoven, terwijl op 28 januari 2015 een cursus in Utrecht staat gepland.

Elektrische aandrijftechniek

In deze breed opgezette cursus staat de samenhang tussen elektrische, mechanische en regeltechnische eigenschappen centraal. Na afloop van de cursus is de deelnemer in staat de juiste elektrische aandrijving te selecteren en te implementeren voor zijn toepassing. De cursus op MBO-E / HBO-W niveau duurt 18 avonden of 8 middag/avondbijeenkomsten en start op 30 september 2014. Voor de in Eindhoven te houden cursus brengt Mikrocentrum € 2100 in rekening.

Aandrijftechniek van werktuigkundige systemen

Deze cursus op HBO+ niveau leert de deelnemers om door middel van systeemtechniek, systeemleer en modelvorming de complete aandrijflijn in beeld te brengen. Dit alles wordt gezien vanuit het ‘lastproces’. Met de opgedane kennis kan de cursist de juiste aandrijving ontwerpen en realiseren. De cursus wordt gehouden in Eindhoven, start op 4 november en duurt zes dagen. De kosten bedragen € 2150.

Meet- en regeltechniek

Met deze uitgebreide cursus krijgt de deelnemer inzicht in meet- en regeltechniek voor de proces- en installatieautomatisering. De cursus is praktisch, visueel en zonder formules en/of onnodig rekenwerk. Voor de op 30 oktober 2014 in Eindhoven te starten cursus zijn nog maar twee plaatsen beschikbaar, dus u moet snel inschrijven. Voor de cursus van drie dagen brengt Mikrocentrum € 1120 in rekening.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven