Algemeen
CloudRail box
Met de Cloudrail.Box zijn sensoren snel te verbinden met de cloud (foto: CLoudRail).

CloudRail presenteerde op SPS IPC Drives in Neurenberg zijn oplossingen voor het verbinden van industriële sensoren en actuatoren met nagenoeg willekeurige cloud-platforms zoals Microsoft Azure of Amazon Web Services. Met de zogeheten CloudRail.Box kunnen voor IO-Link geschikte sensoren ‘plug & play’ met de cloud worden verbonden. Daarbij herkent en configureert het systeem automatisch de aangesloten I/O-modules en sensoren.

Zodra een sensor of I/O-module in het apparaat wordt gestoken, verschijnt deze direct op het CloudRail configuratiescherm. Daarna wordt het gewenste cloud-platform gekozen en belanden de data van de sensor in de cloud. Waar vroeger complexe integratieprojecten van enkele weken of zelfs maanden nodig waren, duurt het proces met Cloudrail volgens de aanbieder minder dan een minuut.

Taakverschuiving

Het bedrijf ziet dat steeds meer taken van de klassieke automatisering worden overgenomen door IT-afdelingen. Met CloudRail biedt het een nieuwe generatie automatiseringstechniek voor de IT’er, namelijk van sensor direct in de cloud zonder dat kennis over bijvoorbeeld veldbussen nodig is. Momenteel worden Microsoft Azure, Amazon Web Services (AWS), SAP Cloud, IBM Cloud, Google Cloud en Alibaba Cloud ondersteund. De onderneming wil daar in de toekomst meer aanbieders aan toevoegen.

De CloudRail.Box wordt via een op een cloud gebaseerde device management oplossing geconfigureerd en beheerd. Daar kan de gebruiker statusinformatie over alle aangesloten modules en sensoren inzien, de datastroom naar verschillende cloud-aanbieders aansturen en op afstand zorgen voor firmware updates.

CloudRail biedt zijn oplossing aan als compleet product, als oplossing voor partners of als zuivere softwareoplossing voor bestaande hardware.

Over CloudRail

De in 2013 opgerichte start-up in Mannheid is gespecialiseerd in de ineroperabiliteit tussen apps, clouds en intelligente apparaten. Het bedrijf biedt zijn technologie aan in twee productseries: cloud-connectoren voor de software-industrie en oplossingen voor het verbinden van industriële apparatuur met de cloud.

De technologie draait al op meer dan 150 miljoen apparaten wereldwijd. Met deze kennis brengt de onderneming operations technologie (OT) naar de cloud, waardoor het Industrial Internet of Things realiteit wordt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven