Algemeen

Meritor neemt assenfabrikant AxleTech over

AxleTech Meritor as
Meritor is vooral sterk in assen voor de on-highway markt, terwijl Axletech juist goed is in off-highway. Deze as voor heftrucks werd getoont tijdens de Bauma 2019 (foto: Paul Quaedvlieg).

Meritor in Troy (Michigan) heeft aangekondigd dat het een overeenkomst is aangegaan met investeringsmaatschappij The Carlyle Group, waardoor het bedrijf plaatsgenoot AxleTech zal overnemen voor zo’n $175 miljoen. De overname moet nog de goedkeuring krijgen van de bevoegde autoriteiten.

De transactie draagt bij aan de doelstellingen van Meritor voor 2022 om de wereldwijde verkoop en groei te versnellen. De overname past in het kader door gebruik te maken van de kerncompetenties van het bedrijf en strategisch te groeien in aangrenzende markten. De toevoeging van AxleTech verbetert het groeiplatform van Meritor en brengt een complementair wereldwijd productportfolio voor de segmenten off-highway, defensie, specials en vervangingsmarkt.

Het aanbod van AxleTech omvat een volledige productlijn van onafhankelijke ophangingen, assen, remoplossingen en componenten voor aandrijflijnen. Hiermee kan Meritor klanten wereldwijd een breder scala aan producten en oplossingen aanbieden en tegelijkertijd het portfolio van het bedrijf verder diversifiëren.

Complementair aanbod

AxleTech ontwerpt, construeert, produceert en verkoopt aandrijfsystemen en -componenten met de focus op off-highway applicaties en biedt hiervoor ook diensten aan. Het bedrijf haalde in kalenderjaar 2018 een omzet van $248 miljoen.

De productportfolio’s van beide bedrijven zijn in hoge mate complementair, terwijl ze dezelfde verbondenheid met personeel en klanten hebben. De bedoeling is dat de combinatie zich ontwikkeld tot een vooraanstaand leverancier van klanten wereldwijd – en dat de waarde voor de aandeelhouders wordt vergroot.

AxleTech elektrische as
AxleTech levert onder meer elektrische assen voor voertuigen (foto: AxleTech).

AxleTech heeft zich ontwikkeld tot fabrikant van sterke geavanceerde aandrijflijn-oplossingen voor de off-highway en defensie-markten. Het aanbod varieert van heavy-duty assen tot het elektrische aandrijflijnsystemen voor klanten wereldwijd. Voor het bedrijf biedt de kennis van de business bij Meritor een goede ondersteuning bij de volgend groeifase van AxleTech.

Synergie

Meritor and AxleTech hebben elkaar aanvullende klantenbestanden have waardoor ze hun aanwezigheid in aanvullende eindmarkten kunnen versterken en kunnen groeien.

Meritor verwacht dat het tegen 2022 jaarlijks $15 miljoen kan besparen door synergie in bedrijfsvoering, productiviteit en productie-efficiency. De combinatie van het aanbod van AxleTech met de sterke positie van Meritor op de on-highway markt zal de positie van het bedrijf versterker en waarde toevoegen voor nieuwe en bestaande klanten.

Na het voltooien van de transactie zal AxleTech opereren binnen het segment Aftermarket, Industrial and Trailer van Meritor. De overname zal naar verwachting in het vierde kwartaal worden afgerond, afhankelijk van goedkeuring van de betreffende autoriteiten.

Onderstaande video beschrijft de elektrische onafhankelijke ophanging uit de 5000-serie van AxleTech voor elektrische voertuigen met volledige batterijvoeding, met range extender en met verbrandingsmotor.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven