Algemeen
Meetinstrument sterkstroom met PLC

Camille Bauer Metrawatt heeft de functionaliteit van een nauwkeurig meetinstrument voor sterkstroomtoepassingen gecombineerd met de mogelijkheden van een geïntegreerde programmeerbare besturing (PLC). Met deze oplossing kunnen gekoppelde automatiseringstaken direct en flexibel worden uitgevoerd door programmeerbare logica. Met dit 2-in-1 concept zijn geen extra componenten nodig om te kunnen regelen.

In een enkele behuizing combineert de Centrax CU5000 de functionaliteit van een nauwkeurig meetinstrument voor sterkstroomtoepassingen met de mogelijkheden van een programmable logic softPLC. Hierdoor is er in veel gevallen geen behoefte meer aan een aparte regelaar. De CU5000 is ontworpen voor DIN railmontage in schakelkasten, maar is ook leverbaar als CU3000 uitvoering voor paneelinstallatie.

Meetinstrument met PLC

De Centrax CU5000 is gebaseerd op de Sineax DM5000. In het meetdeel van het instrument kunnen meer dan 1500 meetwaarden worden verzameld voor het evalueren van de netstatus, het energieverbruik en de netkwaliteit. De meetparameters kunnen worden ingesteld met behulp van knoppen op het intuïtieve TFT display of via een webbrowser. In laagspanningsnetwerken kunnen nominale spanningen tot 690 V in meetcategorie CAT III worden aangesloten. Bovendien is het mogelijk, door het registreren van relevante gegevens voor elke gebeurtenis (event), om de netkwaliteit (Power Quality) te waarborgen.

De geïntegreerde functie van een softPLC op basis van Codesys zorgt er voor, dat de Centrax CU5000 flexibele energiemeetgegevens kan koppelen aan de beschikbare I/O’s of kan aanbieden aan digitale interfaces. Als automatiseringscomponent is de Centrax CU5000 eenvoudig te programmeren.Digitale in- en uitgangen, analoge uitgangen, alsmede een Modbus/RTU en een Modbus/TCP interface zijn leverbaar.

Geavanceerd meetinstrument

In de Advanced uitvoering kunnen extra veldinstrumenten via de Modbus interfaces op de regelaar worden aangesloten. Op deze wijze kunnen ook andere gegevens, zoals energieverbruik, status of meetgegevens worden verzameld en verwerkt. In de Professional uitvoering is het tevens mogelijk om zelf webpagina’s te maken en eigen visualisaties op het lokale displayscherm te definiëren.

Bij bijvoorbeeld energieautomatisering omvat de Centrax CU5000 toepassingen voor netstroomlaadsymmetrie, belastingbeheer, het vastleggen van alle verschillende soorten energieverbruik voor industrieel energiebeheer, het bewaken van productieapparatuur zoals transformatoren, motoren of generatoren, reactieve stroomcompensatie of expliciete procescontrole.

Bovendien maakt de verscheidenheid aan mogelijkheden van het apparaat het mogelijk om onafhankelijke systeemoplossingen te creëren. Deze kunnen op hun beurt zeer eenvoudig worden gekoppeld met hogere regel- en beheersystemen (bijvoorbeeld een SCADA of Smartcollect van Camille Bauer Metrawatt). Leverancier in Nederland is GMC Instruments Nederland.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven