Algemeen

Meer vermogen voor pompen

Met de borstelloze DC-motor 1935…BRC heeft Faulhaber een geoptimaliseerde versie van het product 1935…BRE op de markt gebracht. (foto: Faulhaber)

Faulhaber heeft met de borstelloze DC-motor 1935…BRC een rondom geoptimaliseerde versie van het beproefde product 1935…BRE op de markt gebracht. De nieuwe motor geeft met een gemiddeld koppel van 3,5 mNm bij een onveranderd compacte bouw een hoger vermogen dan zijn voorganger. Zijn draairichting is omkeerbaar. Tegelijkertijd is het toerentalbereik uitgebreid van 1.000 tot 11.000 min-1 en is de efficiëntie nog verder verbeterd. Het temperatuurbereik is verruimd, en loopt nu van -25°C tot 85°C. De nieuwe hoogwaardige lagers maken een langere gebruiksduur mogelijk. Het beproefde aansluitingsconcept in de serie 1525…BRC en 3153…BRC is geünificeerd met de 1935…BRC.

De 1935…BRC heeft een geïntegreerde Speed Controller en beschikt daarmee over een eigen elektronische aansturing. Deze maakt toerentalregeling mogelijk via PI-regelaars met externe instelling van de gewenste waarde. Met zijn diameter van 19 mm en lengte van 35 mm is de motor geschikt voor inbouw bij extreme ruimtebeperkingen. Dankzij de robuuste uitvoering is hij ook geschikt voor toepassingen met hoge belasting. Een geïntegreerde stroombegrenzer beschermt de motor tegen overbelasting; de regelingsinstellingen zijn parametreerbaar via de programmeeradapter. Typische toepassingsgebieden voor de 1935…BRC zijn pompen, bijvoorbeeld voor laboratoriumapparatuur, inkjetprinters, medische technologie en diagnostiek, brandstofcellen of op batterijen werkende systemen. Verder kan hij worden gebruikt in de robotica, werktuigbouw, industriële automatisering en meet- en testtechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven