Algemeen
IFM magnetisch gecodeerde sensoren
Magnetisch gecodeerde sensoren voor een beweegbare veiligheidsafscherming (foto: IFM).

De nieuwe magnetisch gecodeerde sensoren van IFM zijn bedoeld voor de contactloze bewaking van beweegbare veiligheidsafschermingen, bijvoorbeeld deuren. De sensoren uit de series MN2 en MN5 kunnen vanuit verschillende richtingen worden bekrachtigd en biedt daardoor voldoende vrijheden voor eenvoudige montage. Door de afgedekte inbouw achter roestvast staal of aluminium is bovendien een beter bescherming tegen manipulatie mogelijk.

Voor het gecombineerde gedeelde systeem, bestaande uit een magnetisch gecodeerde sensor van de serie MN20xS / MN50xS en een IFM uitleeseenheid (bijvoorbeeld G1501S of de SmartPLC uit de serie AC4x2S) kan tot PL e volgens ISO 13849-1, SIL CL 3 volgens IEC 62061 en SIL 3 volgens IEC 61508 worden geclaimd. Ter vereenvoudiging van de conformiteitsbeoordeling van een veiligheidsfunctie volgens de Machinerichtlijn werd het gecombineerde deelsysteem gecertificeerd bij TÜV Nord.

Magnetisch gecodeerde sensoren

Door de meegeleverde beschermkappen van de MN2-serie kan de montageschroef eenmalig worden afgedekt en daarmee een indicatie voor pogingen tot manipulatie verraden.

Verschillende aansluitvarianten (met kabel, 4-pins M8-connector en 4-pins M12-connector) maken een gestandaardiseerde aansluiting mogelijk. Bovendien zijn ze in rijen naast elkaar te plaatsen en bij de typen met meldcontact gemakkelijk te identificeren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven