Algemeen
MCA varsseveld NSK linear
V.l.n.r. tijdens de EMO Hannover in 2019: Andreas Kropp (NSK), Allard van Dijk (NSK), Willem-Jan Bruggeman (MCA), Bastiaan Freie (MCA) en tot slot Eduardo Rodriguez (NSK) (foto: MCA)

Om het serviceniveau voor de klanten nog verder te verhogen heeft NSK besloten om de distributie van lineaire producten over te dragen aan MCA lineair motion robotics. Hiermee wordt MCA geautoriseerd distributeur lineairtechniek van NSK.

In de afgelopen 45 jaar was NSK, fabrikanten van componenten voor lager- en lineaire techniek, al met succes aanwezig op de Benelux markt. Het aanbieden van een uitgebreid gamma lineaire geleidingen, kogelomloopspindels, monocarriers en andere componenten leverde NSK een klantenbestand op in onder meer de medische, halfgeleider- en verspaningsindustrie.

Kennis en ervaring

NSK stelt hoge eisen bij de selectie van een distributeur. Het bedrijf werkt enkel met erkende distributeurs die kunnen aantonen dat zij over de kennis en ervaring beschikken die vereist is om aan de kwaliteitsnormen te voldoen. De erkende distributeurs moeten daarbij ook handelen in overeenstemming met het beleid van NSK op het gebied van ethiek en compliance.

Grondige beoordeling

Zoals alle erkende distributeurs werd ook MCA lineair motion robotics geselecteerd na een grondige beoordeling van de expertise, technische ondersteuningsmogelijkheden en lokale aanwezigheid van het bedrijf. Alleen de 100% betrouwbare partners worden geselecteerd om de levering de kwaliteitsproducent en diensten van NSK in goede banen te leiden.

Eigen engineering een pluspunt

Het idee voor de samenwerking rijpte tijdens gesprekken tussen de Seiki Management Uni (MU) van NSK Europe en het MCA management team. Bij de uiteindelijke beslissing waren meerdere factoren van doorslaggevend belang: het nationale netwerk van vijf vestigingen van MCA, de grote engineeringafdeling, het eigen bewerkingscentrum en de uitzonderlijke voorraad spindels, geleidingen, assen en lineaire modules, servomotoren en aandrijvingen.

Groot potentieel NSK-producten

NSK zag dat alle ingrediënten aanwezig zijn om aan de eisen van de klanten te voldoen. Daarnaast biedt ook het internationale netwerk van MCA’s moederbedrijf Rubix een groot potentieel voor de NSK-producten. Rubix is nu al een erkend distributeur voor het lagerprogramma van NSK en beschikt over een grote distributievoorraad van lagers en aanverwante producten.

Bijscholing door NSK

MCA zal zich in de toekomst voortdurend technisch laten bijscholen door de NSK engineers die gespecialiseerd zijn in lineaire bewegingstechnologieën, waardoor de geboden technische oplossing ten allen tijde voldoet aan de specificaties en verwachtingen van de klant.

NSK zet in op goed opgeleid, competent personeel met ervaring in de industrie om ervoor te zorgen dat de eisen die aan de applicatie worden opgelegd ook nageleefd worden. Enkel op deze manier kan een succesvolle onderneming op lange termijn relaties uitbouwen die een toegevoegde waarde leveren voor klanten.

In onderstaande video toont Bastiaan Freie wat MCA linear motion robotics kan ontwikkelen en welke oplossingen het bedrijf haar klanten kan bieden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven