Algemeen
MCA varsseveld NSK linear
V.l.n.r. tijdens de EMO Hannover in 2019: Andreas Kropp (NSK), Allard van Dijk (NSK), Willem-Jan Bruggeman (MCA), Bastiaan Freie (MCA) en tot slot Eduardo Rodriguez (NSK) (foto: MCA)

Om het serviceniveau voor de klanten nog verder te verhogen heeft NSK besloten om de distributie van lineaire producten over te dragen aan MCA lineair motion robotics. Hiermee wordt MCA geautoriseerd distributeur lineairtechniek van NSK.

In de afgelopen 45 jaar was NSK, fabrikanten van componenten voor lager- en lineaire techniek, al met succes aanwezig op de Benelux markt. Het aanbieden van een uitgebreid gamma lineaire geleidingen, kogelomloopspindels, monocarriers en andere componenten leverde NSK een klantenbestand op in onder meer de medische, halfgeleider- en verspaningsindustrie.

Kennis en ervaring

NSK stelt hoge eisen bij de selectie van een distributeur. Het bedrijf werkt enkel met erkende distributeurs die kunnen aantonen dat zij over de kennis en ervaring beschikken die vereist is om aan de kwaliteitsnormen te voldoen. De erkende distributeurs moeten daarbij ook handelen in overeenstemming met het beleid van NSK op het gebied van ethiek en compliance.

Grondige beoordeling

Zoals alle erkende distributeurs werd ook MCA lineair motion robotics geselecteerd na een grondige beoordeling van de expertise, technische ondersteuningsmogelijkheden en lokale aanwezigheid van het bedrijf. Alleen de 100% betrouwbare partners worden geselecteerd om de levering de kwaliteitsproducent en diensten van NSK in goede banen te leiden.

Eigen engineering een pluspunt

Het idee voor de samenwerking rijpte tijdens gesprekken tussen de Seiki Management Uni (MU) van NSK Europe en het MCA management team. Bij de uiteindelijke beslissing waren meerdere factoren van doorslaggevend belang: het nationale netwerk van vijf vestigingen van MCA, de grote engineeringafdeling, het eigen bewerkingscentrum en de uitzonderlijke voorraad spindels, geleidingen, assen en lineaire modules, servomotoren en aandrijvingen.

Groot potentieel NSK-producten

NSK zag dat alle ingrediënten aanwezig zijn om aan de eisen van de klanten te voldoen. Daarnaast biedt ook het internationale netwerk van MCA’s moederbedrijf Rubix een groot potentieel voor de NSK-producten. Rubix is nu al een erkend distributeur voor het lagerprogramma van NSK en beschikt over een grote distributievoorraad van lagers en aanverwante producten.

Bijscholing door NSK

MCA zal zich in de toekomst voortdurend technisch laten bijscholen door de NSK engineers die gespecialiseerd zijn in lineaire bewegingstechnologieën, waardoor de geboden technische oplossing ten allen tijde voldoet aan de specificaties en verwachtingen van de klant.

NSK zet in op goed opgeleid, competent personeel met ervaring in de industrie om ervoor te zorgen dat de eisen die aan de applicatie worden opgelegd ook nageleefd worden. Enkel op deze manier kan een succesvolle onderneming op lange termijn relaties uitbouwen die een toegevoegde waarde leveren voor klanten.

In onderstaande video toont Bastiaan Freie wat MCA linear motion robotics kan ontwikkelen en welke oplossingen het bedrijf haar klanten kan bieden.

 • Schunk Medtech Steriline

  Mechatronische componenten Schunk compatibel met standaard lab-apparatuur

  De levenslang onderhoudsvrije PGN-plus-P met klant specifieke coating voor de handling van medicijnflessen in een aseptisch vulsysteem (foto: Steriline) De verwerkende industrie speelt een sleutelrol in de biowetenschappelijke sector. Bij de productie van gevoelige producten waar mensen direct mee in contact komen, zijn betrouwbare systeem-componenten… Lees verder →

 • Dana introduceert drie nieuwe planetaire aandrijvingen

  Dana introduceert drie nieuwe planetaire aandrijvingen

  Dana introduceert drie nieuwe planetaire aandrijvingen. (Foto: Dana) Dana introduceert nieuwe planetaire aandrijvingen met verbeterde koppeldichtheid en ontwerpflexibiliteit voor een breed scala aan rups-, wiel- en liertoepassingen. De nieuwe planetaire aandrijvingen, die nu beschikbaar zijn, bieden nominale koppelwaarden van 80 kNm tot 130 kNm. Ze… Lees verder →

 • Hannover Messe 2020

  Hannover Messe 2022 wordt verplaatst

  Hannover Messe 2022 vindt plaats van 30 mei t/m 2 juni. Op de afbeelding een impressie van een eerdere editie van de Hannover Messe. (foto: Paul Quaedvlieg) Hannover Messe 2022 wordt verplaatst. Vanwege de huidige situatie rond Covid, organiseert Deutsche Messe van 30 mei tot… Lees verder →

 • Hyundai HX 260 AL

  GMB zet door UMS aangepaste elektrische Hyundai in (+video)

  De elektrische Hyundai HX 260 AL graafmachine van GMB in actie (foto's: UMS) Sinds enige tijd zet GMB een elektrische Hyundai HX 260 AL graafmachine in. Familiebedrijf GMB staat voor expertise en duurzame oplossingen op het gebied van waterveiligheid, waterkwaliteit, bio-energie en industriële bouw &… Lees verder →

 • Bauma 2022

  Optimisme in München; Bauma 2022 bijna volgeboekt

  Bauma 2022 vindt van 24 t/m 30 oktober plaats in München. (Foto: Bauma) Het duurt nog meer dan 10 maanden vooraleer Bauma 2022 van 24 tot 30 oktober zijn deuren opent in München. ’s Werelds grootste vakbeurs voor bouwmachines, bouwmateriaalmachines, mijnbouwmachines, bouwvoertuigen en bouwmachines verwacht… Lees verder →

 • Rollon ontwikkelt all-in-one pakket voor cobots

  Rollon biedt nu een all-in-one pakket aan voor cobots. (Foto: Rollon) Rollon heeft zijn expertise op het gebied van universele robots uitgebreid en biedt nu een all-in-one pakket voor cobots. Het pakket heeft onder meer UR+-gecertificeerde lineaire assen, die individueel configureerbaar en eenvoudig te bedienen… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven