Algemeen

Maxon Motor start business unit Maxon Systems

Maxon Motor EC-motor
Ook precisieaandrijvingen vragen steeds meer engineering, reden voor Maxon Motor Benelux daar een aparte business unit voor te starten (foto: Maxon Motor)

Maxon Motor Benelux start in Enschede een nieuwe business unit, Maxon Systems, om aan de toenemende vraag naar ontwikkelcapaciteit te kunnen voldoen. Samenwerking met en ontwikkeling voor klanten zorgen voor kennisontwikkeling en toename van werkgelegenheid. De combinatie van nieuwbouw en ambities verdubbelt het aantal personeelsleden de komende jaren.

Maxon Motor is bekend als producent van minimotoren. Behalve de verkoop hiervan verzorgt de vestiging in Enschede ook assemblage op maat en in toenemende mate ook engineering voor klanten. Deze laatste activiteit is de laatste jaren dermate gegroeid, dat is besloten deze onder te brengen in een nieuwe business unit. Naast de R&D capaciteit in het Zwitserse Sachseln en het Duitse Sexau is Enschede daarmee het derde technische knooppunt van het concern.

Nieuwe business unit

Maxon Motor Benelux heeft afgelopen jaren al extra capaciteit vrijgemaakt en toegevoegd aan de organisatie om deze ontwikkeling het hoofd te kunnen bieden. Gezien de vooruitzichten voor het bedrijf en de trend tot nauwere en vroegere gezamenlijke ontwikkeling en engineering met klanten, heeft het bedrijf er voor gekozen om deze activiteiten nu te concentreren en onder een eigen label op de markt te zetten.

De engineeringscapaciteit wordt de komende drie jaar uitgebreid naar ongeveer twintig mensen. Behalve in engineering verwacht het bedrijf ook uit te breiden in productie.

Vorig jaar juli 2013 heeft de onderneming een nieuw gebouw in Enschede in gebruik genomen met 1.500 m2 productieruimte en 300 m2 clean room. Met deze faciliteiten kan men klanten van vraag tot prototype van dienst te zijn. Met een korte time-to-market en een snelle levering van prototypes wil men ideeën van klanten snel concretiseren en verbeteren.

Maxon Motor

Maxon Motor is wereldwijd actief in de precisie-aandrijftechnologie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zwitserland, er zijn productielocaties in Zwitserland, Duitsland, Hongarije en Zuid-Korea. De onderneming heeft meer dan 2000 werknemers en kantoren in veertig landen. In de Benelux zijn er kantoren in Enschede, Eindhoven (High Tech Campus) en Mechelen (België).

De precisie-aandrijvingen worden onder meer gebruikt in de halfgeleiderindustrie, medische technologie, laboratorium- en meetinstrumentarium, robotica, machinebouw, industriële automatisering, automobielindustrie, grondastronomie en lucht- en ruimtevaart.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven