Algemeen
Equipmake APM200
De APM 200 heeft een piekvermogen van 220 kW, een continuvermogen van 110 kW en een piekkoppel van 450 Nm (foto's: Equipmake)

De Britse elektromotorenfabrikant Equipmake heeft een reeks geavanceerde en toch kostenefficiënte elektromotoren ontwikkeld, specifiek voor de maritieme sector. Dit levert grote voordelen op voor meerdere soorten vaartuigen als het gaat om termen als vermogensdichtheid, compactheid en minder uitstoot. Bovendien hebben de speciale elektromotoren Formule 1 genen aan boord.

Equipmake is vooral bekend van het leveren van voornamelijk EV-technologie aan OEM’s in de auto-industrie en gespecialiseerde fabrikanten van sportwagens. Het bedrijf produceert alles in huis, van innovatieve elektromotoren tot complete EV-aandrijfsystemen. Daarnaast is het bedrijf ook actief als aandrijfspecialist in de speciaal voertuigbouw, bouwmachines en de luchtvaart.

Elektrificatie scheepvaart

De maritieme industrie blijft achter ten opzichte van de automobiel-industrie op het gebied van emissie-normering en alternatieve aandrijvingen. Dit gecombineerd met de druk om de milieu-impact en het geluidsniveau van schepen in kustgebieden en havens te verminderen, ziet Equipmake veel voordelen voor zijn motoren voor geëlektrificeerde vaartuigen, waaronder sloepen, sleepboten en jachten.

Hybride systeem

De APM-motoren van het bedrijf bevatten diverse innovaties en hebben een hoge vermogensdichtheid. Ze maken dan ook gebruik van technologie die voortkomt uit de carrière van Equipmake Managing Director Ian Foley, die op topniveau werkzaam was in de autosport. Foley heeft namelijk een achtergrond als voormalig Lotus en Benetton F1-engineer.

Williams F1-team

Foley’s onderzoek naar elektromotoren en vliegwielen halverwege de jaren 2000, leidde ertoe dat hij een sleutelrol speelde in de ontwikkeling van het hybride systeem van het Williams F1-team, dat in het Formule 1-seizoen 2009 werd gebruikt. De daaruit voortvloeiende hybride vliegwielopstelling leidde tot verder succes in diverse enduranceraces met Porsche en Audi.

Het high-speed-vliegwiel dat voor het Williams-programma werd ontwikkeld, was in feite een composiet-elektrische motor. Foley paste zijn opgedane kennis toe op een nieuw ontwerp: Equipmake’s APM-serie ‘spaak’ elektromotoren.

Spaakarchitectuur

Deze APM-serie bestaat uit permanente magneetmotoren die gebruik maken van een spaakarchitectuur (omdat de magneten zijn gerangschikt als de spaken van een wiel). Door deze architectuur wordt een groot koelvoordeel behaald. Omdat de motor beter koel kan worden gehouden, kan deze veel vermogen en een hoog koppel produceren.

Bovendien zijn er minder dure magneetmaterialen nodig en kan de motor gemaakt worden met conventionele dus goedkopere productiemethoden. Hierdoor kan de motor kleiner, lichter en rendabeler worden gemaakt.

Hoge vermogensdichtheid

Equipmake biedt twee compacte, vermogensdichte motoren voor maritieme doeleinden, de APM 120 en de APM 200. Beide maken gebruik van de spaakarchitectuur om de koelcapaciteit te maximaliseren. Beide motoren kunnen met of zonder geïntegreerde planetaire tandwielkast worden gespecificeerd. Qua montage is er keuze tussen horizontaal of verticaal.

Equipmake maakt ook alle ondersteunende vermogenselektronica – inclusief zijn eigen high-performance omvormer die de nieuwste siliciumcarbide diodetechnologie bevat. Deze technologie optimaliseert het geleverde vermogen en zorgt ervoor dat de omvormer met hoge schakelfrequenties kan draaien.

Meer over de speciale motoren van Equipmake is te lezen in de komende editie van Aandrijftechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven